Ohjeita tulorekisterin valtuutuksesta

Videoita valtuutuksesta

Näin teet yritys-yritys -valtuuden (YouTube, kesto 11:20 min)

Tilitoimisto, näin pyydät valtuutta tulorekisteriasiointiin (YouTube, kesto 12:20 min) 

Näin hyväksyt valtuuspyynnön Suomi.fi-valtuudet-palvelussa (YouTube, kesto 12:35 min) 

Tilitoimisto pyytää Suomi.fi-valtuutusta

1. Kirjaudu palveluun Suomi.fi-valtuudet. Voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

2. Valitse näkymästä ”Vaihda käyttäjäroolia”. Valitse ”Asioi yrityksen puolesta”.

3. Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida – kun pyydät valtuutusta, valitse listalta tilitoimisto, jota itse edustat. Huomioithan, että valtuuspyynnön voi tehdä tällä hetkellä vain tilitoimiston nimenkirjoitusoikeudellinen.

4. Valitse näkymästä ”Lisää uusi valtuus”. Valitse ”Pyydä valtuutta”.

5. Valitse ”Lisää yritys”. Näkymään avautuu yrityshaku, johon voit kirjoittaa asiakasyrityksen nimen tai Y-tunnuksen. Hakukenttä päivittyy automaattisesti. Valitse asiakasyritykset.

6. Valitsemasi asiakasyritykset näkyvät listana. Voit pyytää valtuuksia yhdellä kerralla enintään 30 asiakkaalta. Lähetä tarvittaessa useampia pyyntöjä.

7. Määritä seuraavaksi pyytämäsi valtuuden voimassaoloaika. Valitse riittävän pitkä voimassaoloaika. Valtuuden voimassaolon voi päättää koska tahansa, ja sen voi päättää tarvittaessa tilitoimisto tai asiakasyritys. Kun olet määrittänyt valtuuden voimassaoloajan, siirry valitsemaan valtuuden sisältö.

8. Valitse seuraavaksi, mitä valtuuksia haluat pyytää asiakasyritykseltä. Tulorekisteriasiointiin oikeuttavat valtuudet ovat ”Palkkatietojen ilmoittaminen” ja ”Palkkatietojen katselu”.

Huomaa, että voit samalla pyytää kaikki valtuudet, joita tarvitset asiakasyrityksen asioiden hoitamiseen. Jos esimerkiksi hoidat asiakkaan veroasiointia, veroasiointiin liittyvät valtakirjat ovat ”Veroasioiden hoito” ja ”Veroilmoittaminen”. Näin asiakkaalle ei tarvitse lähettää useita valtuuspyyntöjä. Kun olet määrittänyt pyydettävät valtuudet, siirry eteenpäin valitsemalla ”Siirry tarkistamaan”.

9. Näet yhteenvedon pyytämistäsi valtuuksista. Jos yhteenvetosivun sisältö vastaa tarpeitasi, valitse ”Kyllä, lähetän valtuuspyynnön”. Huomaa, että palvelu ei lähetä automaattisesti mitään viestiä asiakkaalle. Valtuuspyynnön lähettämisen jälkeen sinun pitää olla itse yhteydessä asiakkaihisi. Pyydä asiakkaitasi hyväksymään valtuuspyyntö palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Sivu on viimeksi päivitetty 21.9.2018