Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun voi valtuuttaa 1.8.2018 alkaen

Valtuuttaminen tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöön tapahtuu palvelussa Suomi.fi-valtuudet. Tulorekisteri tarkistaa Suomi.fi-valtuuksien avulla luotettavasti henkilön tai yrityksen valtuudet, valtakirjat ja oikeudet asioida sähköisesti toisen henkilön tai edustamansa yrityksen puolesta. Valtuuttamisen tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun voi tehdä 1.8.2018 lähtien Suomi.fi-sivulla.

Tulorekisterin käytössä on omat valtuuskoodit, jotka julkaistaan Suomi.fi-valtuuksissa 1.8.2018 roolit Palkkatietojen ilmoittaminen ja Palkkatietojen katselu.

Lue lisää rooleista ja valtuuskoodeista

Lue lisää palvelusta Suomi.fi-valtuudet

Ulkomaiset yritykset ja julkishallinnon toimijat voivat valtuuttaa henkilöitä Katso-palvelussa

Seuraavissa tapauksissa ei voi käyttää Suomi.fi-valtuuksia, vaan valtuutukseen käytetään Katso-palvelua:

  • Kaupparekisterissä tai YTJ:ssä ei ole organisaatiolle Y-tunnusta tai tietoa sen nimenkirjoitusoikeudellisesta henkilöstä. Tällaisia toimijoita ovat esimerkiksi kunnat, seurakunnat, oppilaitokset, yhdistykset, säätiöt, elinkeinoyhtymät, kuolinpesät ja julkiset viranomaiset.
  • Ulkomaalaista yritystä ei ole rekisteröity kaupparekisteriin tai sen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö on ulkomaalainen (hänellä ei ole suomalaista henkilötunnusta).

Tulorekisterin käytössä on omat valtuuskoodit, jotka julkaistaan Katso-palvelussa. Valtuuksia voi myöntää Katso-palvelussa 1.8.2018 lähtien. Käytössä ovat roolit Palkkatietojen ilmoittaminen ja Palkkatietojen katselu.

Lue lisää rooleista ja valtuuskoodeista