Kuka voi edustaa yhdistystä tulorekisterissä?

Yhdistysrekisteriin merkitty yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, jolla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voi asioida tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta. Nämä toimielinroolit ovat riittävä valtuus tulorekisterissä asiointiin.

Valtuuttaminen sähköisen asiointipalvelun käyttöön

Muut yhdistyksen edustajat, jotka asioivat tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa yhdistyksen puolesta, tarvitsevat Suomi.fi-valtuuden. Jos jollekin henkilölle on merkitty yhdistysrekisteriin yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus yksin, voi tämä nimenkirjoitusoikeudellinen myöntää valtuuksia itse palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Jos yhdistyksen nimenkirjoitussäännön mukaan yhdistystä edustaa kaksi tai useampi henkilö yhdessä tai nimenkirjoitusoikeudellista ei ole merkitty yhdistysrekisteriin, käytetään valtuuksien antamiseen valtuushakemusta.

Jos yhdistyksen nimenkirjoitusoikeudellisella on yhdistysrekisteriin merkitty oikeus edustaa yhdistystä yksin, mutta valtuuttaminen ei siitä huolimatta onnistu Suomi.fi-valtuuksissa, pitää nimenkirjoitusoikeudellisen lähettää tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin PRH:n palautelomakkeella.

Lomakkeelta pitää valita kohta "Yhdistykset" ja kirjoittaa tekstikenttään seuraavat tiedot:

  • "Suomi.fi-valtuuttaminen ei onnistu."
  • yhdistyksen Y-tunnus
  • henkilön nimi, jolla valtuuttaminen ei onnistu
  • sähköpostiosoite vastausta varten.