Tulorekisterin sähköinen asiointipalvelu

Sähköisessä asiointipalvelussa voi toimittaa tietoja tulorekisteriin kahdella tavalla: lataamalla tiedostoja tai syöttämällä yksittäisen ilmoituksen tiedot verkkolomakkeella. Ilmoitin.fi-palvelusta ei voi toimittaa tietoja tulorekisteriin.

Asiointipalveluun kirjautuminen

Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, organisaatiokortilla ja varmennekortilla sivun tulorekisteri.fi oikeasta yläkulmasta. Sähköisen asiointipalvelun käyttäjä voi toimittaa tulorekisteriin tietoja olemassa olevien käyttövaltuuksiensa mukaisesti.

Latauspalvelussa voi toimittaa palkkatietoaineistoja tiedostona

Käyttäessään latauspalvelua tietojen ilmoittaja muodostaa ensin palkkatietoilmoituksia sisältävän aineiston omasta palkkahallinnon järjestelmästään. Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun kirjautumisen jälkeen ilmoittaja siirtää aineiston tulorekisteriin latauspalvelussa. Latauspalveluun siirrettävän aineiston tietoformaatti on XML. Käyttäjä saa latauspalvelusta aineiston käsittelypalautteen. Latauspalvelussa ei käytetä varmennetta.

Verkkolomakkeella voi syöttää yksittäisen ilmoituksen tiedot

Tiedot voi antaa myös manuaalisesti verkkolomakkeella tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Ilmoittaja tunnistautuu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai organisaatiokortilla. Sähköisen asiointipalvelun käyttäjä voi toimittaa tulorekisteriin tietoja olemassa olevien käyttövaltuuksiensa mukaisesti.