Tulorekisterin valmistelut pitkällä - palkkojen lisäksi myös etuustiedot ilmoitetaan tulorekisteriin

13.6.2018

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019 ja sinne ilmoitetaan ensivaiheessa palkkatiedot ja vuodesta 2020 alkaen myös etuus- ja eläketiedot. Kansallisen tulorekisterin perustamishanke (KATRE) on edennyt pitkälle ja nyt julkaistaan tulorekisterin etuustietojen toimittamiseen liittyvät rajapintakuvaukset.

Julkistuksen myötä etuustulojen maksajat pääsevät aloittamaan omalta osaltaan valmistautumisen tulorekisteriin. Rajapintojen avulla tiedot voidaan toimittaa tulorekisteriin automaattisesti. Tulotiedot ilmoittaa tulorekisteriin aina maksaja.

Vuonna 2020 tulorekisterin käyttäjäkunta laajenee ja mukaan tulevat esimerkiksi Tilastokeskus, tapaturmavakuutuslaitokset ja työttömyyskassat. Tällöin tulorekisteriä voi hyödyntää niin palkka- kuin etuus- ja eläketietojenkin osalta.

- Vuoden 2019 alkuun ja tulorekisterin käyttöönottoon on enää lyhyt aika. Tulorekisterijärjestelmää testataan parhaillaan ja toivommekin, että mahdollisimman moni taho voisi testata järjestelmää, jotta palvelu toimii tarkoituksenmukaisesti. Etuustietojen rajapintojen julkaisu on tulorekisterille erittäin merkittävä virstanpylväs, sillä se avaa uusia näkymiä jo vuoteen 2020. Silloin kaikki eläke- ja etuustuloja maksavat tahot pääsevät mukaan tulorekisteriin, kertoo tulorekisterihankkeen johtaja Terhi Holmström.

Lue lisää: Tulorekisterin toteutus etenee - etuustietojen rajapintakuvaukset julkaistu

Lisätietoja medialle

viestintäpäällikkö Marjo Björk, Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

puh. 029 512 3780 tai viestinta.tulorekisteri@vero.fi