Palkkasitko kesätyöntekijän? Ilmoita maksamasi palkat tulorekisteriin

11.5.2020

Ilmoita tulorekisteriin tiedot maksamistasi palkoista ja palkkiosta. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös lyhytaikaisia työsuhteita ja alaikäisille maksettuja suorituksia, eli esimerkiksi kesätyöntekijöiden palkat ilmoitetaan tulorekisteriin.

Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa. Työnantaja ilmoittaa tiedot tulorekisteriin.

Palkkatietoilmoituksen lisäksi työnantaja antaa työnantajan erillisilmoituksen kerran kuukaudessa tulorekisteriin. Ilmoitus annetaan maksukuukautta seuraavan kuukauden 5.päivään mennessä.

Ilmoittamiselle ei ole euromääräisiä alarajoja eikä ikärajoja

Tulorekisteriin ilmoitetaan kaikki maksetut palkat ja palkkiot ilman euromääräisiä alarajoja. Myös alaikäisille ja ulkomaalaisille työntekijöille maksetut palkat ilmoitetaan tulorekisteriin.

Palkka.fi ilmoittaa tiedot automaattisesti

Jos lasket palkat maksuttomassa Palkka.fi-palvelussa, siirtyvät tiedot maksetuista palkoista automaattisesti tulorekisteriin eikä erillistä tulorekisteri-ilmoitusta tarvitse tehdä.

Voit ilmoittaa tiedot myös tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla osoitteessa tulorekisteri.fi.

Katso video: Näin ilmoitat palkkatiedot tulorekisteriin (YouTube, pituus 6:03 min)

Katso video: Tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun yleisesittely (YouTube, pituus 4:25 min)