Osakeyhtiö ja asunto-osakeyhtiö voivat nyt valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa, jos nimenkirjoitusoikeus on kaksi tai useampi yhdessä

3.4.2020

Osakeyhtiö tai asunto-osakeyhtiö voi nyt valtuuttaa palvelussa Suomi.fi-valtuudet toisen henkilön tai yrityksen asioimaan tulorekisterissä yrityksen puolesta, jos nimenkirjoitusoikeus on usealla henkilöllä yhdessä.

Valtuuttaminen onnistuu Suomi.fi-valtuuksissa, jos yhtiöjärjestyksen mukainen nimenkirjoitussääntö on

  • osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön hallitus yhdessä
  • osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön kaksi hallituksen jäsentä yhdessä
  • hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen yhdessä.

Useampi nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi valtuuttaa yhdessä, jos kaupparekisterissä on tieto osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön nimenkirjoitussäännöstä ja henkilöillä on suomalainen henkilötunnus.

Toimielinroolilla voi asioida ilman valtuutta

Toimielinroolilla voi hoitaa osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön asioita tulorekisterissä ilman valtuutta. Tällaisia toimielinrooleja ovat esimerkiksi

  • toimitusjohtaja
  • toimitusjohtajan sijainen
  • hallituksen puheenjohtaja
  • hallituksen jäsen.

Toimielinrooli pitää olla merkitty kaupparekisteriin.

Suomi.fi-valtuudet korvaavat vähitellen Katso-valtuudet

Katso-valtuudet ovat käytössä tulorekisterissä vielä vuoden 2020 loppupuolelle. Suomi.fi-valtuuksia voi siirtyä käyttämään sitä mukaa kuin Suomi.fi-valtuuksissa otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia.

Katso-valtuuksien käyttö tulorekisterissä

Katso-valtuudet toimivat tulorekisterissä vuonna 2020, vaikka henkilö kirjautuu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Katso-valtuudet poistuvat kokonaan käytöstä tulorekisterissä vuoden 2020 loppupuolella. Jotta sähköinen asiointi voi jatkua tämän jälkeen, jokaisen valtuutetun täytyy pyytää valtuuttajilta Suomi.fi-valtuuksia heti, kun se on mahdollista.

Lisätietoa ja ohjeita