Ohjelmistotalopäivässä kesäkuussa esitellään vuoden 2022 vuosimuutoksia

10.5.2021

Tulorekisteri järjestää maanantaina 14.6.2021 klo 9.00‒11.00 ohjelmistotalopäivän verkkotilaisuutena. Tilaisuudessa esitellään palkka- ja etuustietojen tietosisältöön kohdistuvat vuosimuutokset sekä muut tiedossa olevat ensi vuoden muutokset.  

Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää kysymyksiä vuosimuutoksiin liittyen. Tilaisuus on suunnattu ohjelmistotaloille, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan.

Tilaisuuden ohjelma:

  • vuoden 2022 alusta käyttöön tulevat uudet tulolajit ja käsittelysäännöt
  • muut vuosimuutokset
  • kehittämisen aikataulu
  • sidosryhmätestausympäristön muutokset
  • muut ajankohtaiset aiheet ja ennakkoon esitetyt kysymykset.

Tilaisuuteen voit ilmoittautua täältä.

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista esittää ennakkokysymyksiä tilaisuuden aiheeseen liittyen.

Tilaisuus järjestetään suomeksi. Tilaisuuden materiaali julkaistaan jälkikäteen tulorekisteri.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Vuosimuutokset liittyvät usein lainsäädäntöön

Tulorekisteri on jatkuvan kehitystyön kohteena. Kehitystarpeet syntyvät yleensä asiakkaiden ja sidosryhmien palautteiden ja muutospyyntöjen, lainsäädäntömuutosten tai rekisterin omien havaintojen seurauksena.

Muutoksia ja parannuksia tulorekisterijärjestelmään tehdään kuukausittain julkaisemalla rekisteriin uusi kehitysversio. Ennen tuotannon julkaisua asiakkailla on mahdollisuus testata uusia ominaisuuksia testiympäristön puolella.

Yksi merkittävimmistä muutoskokonaisuuksista ovat vuosimuutokset eli muutokset, jotka koskevat tulevaa vuotta. Vuosimuutokset voivat olla esimerkiksi uusia tulolajeja ja käsittelysääntöjä sekä tietosisältöön tulevia muutoksia. Usein tulevaa vuotta koskevien muutosten taustalla on muuttunut lainsäädäntö.

Tulorekisteri järjestää vuosittain asiakastilaisuuksia, jossa vuosimuutoksia käydään läpi. Keväisin järjestetään vuosimuutosten ennakkotilaisuus ohjelmistotaloille ja lähempänä vuodenvaihdetta asiakastilaisuus kaikille muutoksista kiinnostuneille.

Muutokset päivitetään myös tulorekisterin teknisiin dokumentteihin ja skeemakuvauksiin. Vuoden 2022 dokumentaatio julkaistaan Dokumentaatio-sivulla, kun dokumentit valmistuvat kesäkuussa.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2021