Muutoksia sähköiseen asiointipalveluun: suurille valtuusmäärille oma valinta

8.9.2021

Sähköisen asiointipalvelun asiointirooleihin on lisätty uusi vaihtoehto: Asioi yrityksen puolesta (suuri määrä valtuuksia).

Tänään käyttöönotettu asiointirooli on tarkoitettu etenkin tilitoimistoille ja muille tahoille, jotka hoitavat useiden eri organisaatioiden asioita tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Uutta asiointiroolia kannattaa hyödyntää tilanteissa, joissa yrityksen tai organisaation puolesta asioivalla henkilöllä on suuri määrä valtuuksia ja valinta Asioi yrityksen tai organisaation puolesta on toiminut hitaasti tai ei ollenkaan.

Hae yritys tai organisaatio Y-tunnuksella

Asioi yrityksen puolesta (suuri määrä valtuuksia) -valinnan jälkeen aukeaa hakukenttä, johon valtuuden saanut henkilö syöttää valtuuden antaneen yrityksen tai organisaation Y-tunnuksen. Järjestelmä tarkastaa valtuuden voimassaolon. Tämän jälkeen käyttäjälle aukeaa valitun tahon asiointinäkymä, jossa asiointia voi jatkaa kuten ennenkin. Jos haluat vaihtaa yritystä, palaa etusivulle ja valitse uudelleen Asioi yrityksen puolesta (suuri määrä valtuuksia).

Sivu on viimeksi päivitetty 8.9.2021