Katso-palvelun käyttäjille lisäaikaa siirtyä Suomi.fi-valtuuksiin ja -tunnistukseen

1.4.2021

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia voi käyttää tulorekisterissä ja Verohallinnon asiointipalveluissa vielä 31.8.2021 asti.  

− Päädyimme myöntämään Katso-palvelun käyttäjille vielä neljä kuukautta lisäaikaa siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi.fi-palveluun. Haluamme Verohallinnossa varmistaa, että Katso-palvelua yhä käyttävät ehtivät saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, eikä sähköinen asiointi missään vaiheessa katkea, kertoo johtaja Saku Airosmaa

Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön viipymättä 

Suurin osa yrityksistä ja yhteisöistä saa Suomi.fi-valtuudet käyttöön tunnistautumalla suoraan Suomi.fi:n valtuudet-palveluun ja antamalla valtuuden siellä. Joidenkin yhteisöjen täytyy tehdä ensin valtuushakemus − näitä ovat esimerkiksi yhtymät sekä kuolinpesät, joilla on Y-tunnus. 

Kaikkiaan Katso-palvelua käyttää sähköisessä asioinnissa yhä noin 43 000 Verohallinnon asiakasta. Osa heistä saa Suomi.fi-valtuudet käyttöön tekemällä ensin valtuushakemuksen ja vasta sen hyväksymisen jälkeen antaa varsinaisen valtuuden sähköisesti Suomi.fi:ssä. Lisäajan tarkoituksena on helpottaa etenkin valtuushakemusten käsittelyn ruuhkautunutta tilannetta.  Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen kannattaa aloittaa heti. 

Lue lisää:

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 1.4.2021