Katso-palvelun käyttäjät saavat lisäaikaa siirtyä Suomi.fi-valtuuksiin ja -tunnistautumiseen

9.12.2020

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia yhä käyttävät Verohallinnon asiakkaat saavat lisäaikaa 30.4.2021 asti siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi.fi-palveluun.

Tulorekisterin ja Verohallinnon palveluissa voi asioida sähköisesti Katso-tunnistautumisen ja -valtuuksien avulla huhtikuun loppuun. Lisäksi Tullin asiointipalveluissa Katso-palvelua voi käyttää helmikuun loppuun.

− Katso-palvelulle päädyttiin myöntämään lisäaikaa, koska olemme Verohallinnossa huomanneet, että etenkin valtuushakemuksen tekeminen muutamien asiakasryhmien kohdalla on saattanut olla hankalaa ja hidasta. Haluamme varmistaa, että sähköinen asiointi ei missään vaiheessa katkea, ja että asiakkailla on riittävästi aikaa saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, kertoo ylitarkastaja Juha Kartano.

Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön heti

Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuudet ja tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla on tärkeää ottaa käyttöön mahdollisimman pian. Jos Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen vaatii valtuushakemuksen tekemistä, kannattaa hakemus tehdä mahdollisimman pian.

Valtuuskoodeilla hallinnoidaan tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöä.

Tulorekisterin Katso-valtuuksia ovat olleet palkkatietojen ilmoittaminen ja palkkatietojen katselu.

Tulorekisterin Suomi.fi-valtuuskoodit ovat:

  • Palkkatietojen ilmoittaminen
  • Palkkatietojen katselu
  • Etuustietojen ilmoittaminen
  • Etuustietojen katselu
  • Tulotietoihin liittyvien loki-, rajapinta- ja ilmoitustietojen käsittely

Lue lisää:

Sivu on viimeksi päivitetty 9.12.2020