Hakutoiminnallisuudet sähköisessä asiointipalvelussa uudistuvat

5.11.2020

Tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun tietojen hakutoiminnallisuuksia on uudistettu asiakkailta saadun palautteen perusteella. Uudistettu haku tulee käyttöön 11.11.2020.

Uudistuksessa on pyritty huomioimaan asiakkaiden toiveet ja toteuttamaan hakutoiminnallisuus entistä toimivammin ja käyttäjäystävällisemmin. Käytettävyyteen on panostettu parantamalla hakuehtoja, ja esimerkiksi tulolajin voi jatkossa valita valintaluettelosta koodin syöttämisen sijaan. Lisäksi hakuehtojen tarkistuksia, ilmoituksia ristiriitaisista hakuehdoista ja saavutettavuutta on parannettu.

Marraskuussa uusittu hakutoiminnallisuus julkaistaan 11.11. suorituksen maksajille Annetut ilmoitukset- ja Lähetetyt aineistot -sivuilla sähköisessä asiointipalvelussa. Tiedon käyttäjien Tietojen haku -sivun uusittu haku julkaistaan loppuvuoden aikana.

Hae ilmoituksia hakuehdoilla tai viitteellä

Jatkossa voit hakea tietoja joko hakuehdoilla tai viitteellä. Toisin kuin aiemmin kaikki hakuehdot ovat nyt suoraan valittavissa näkymässä. Hakuehto valitaan luettelosta, minkä jälkeen täytetään tarkemmat tiedot alempana avautuvaan ruutuun. Voit tarkentaa hakua antamalla esimerkiksi ilmoituksen tyyppiin ja tulonsaajaan liittyviä vapaaehtoisia hakuehtoja.

Aikaväli ja aikavälin tyyppi ovat pakollisia hakutietoja. Uudistuksen jälkeen voit määritellä hakuun useamman aikavälin Lisää aikaväli -valinnalla.

Haun jälkeen käytettävissäsi ovat samat toiminnallisuudet kuin tähänkin asti. Esimerkiksi organisaation tietojen ilmoittajana voit katsella ilmoituksen tietoja, käyttää annettua ilmoitusta uuden ilmoituksen pohjana, korjata annettua ilmoitusta tai mitätöidä ilmoituksen.

Uudistus ei muuta tiedonsaantioikeuksia, vaan voit edelleen hakea ja katsella vain sellaisia ilmoituksia, joiden katseluun olet saanut valtuuden.

Annetuista ilmoituksista käytettävänä kaksi toteutusta rinnakkain

Loppuvuoden 2020 ajan Annetut ilmoitukset -sivusta on tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa käytettävissä sekä uusi että vanha versio. Voit tutustua uuteen toiminnallisuuteen ja antaa palautetta siitä palautelomakkeella.

Katso videot:

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 5.11.2020