Tulorekisterin bug bountyyn uusi bonusjärjestelmä

20.5.2020

Tulorekisterin tietoturvaa testataan hakkereiden avulla. Tietoturva on palveluissa entistä tärkeämpää, koska sähköinen asiointi lisääntyy jatkuvasti. Nyt Verohallinto ottaa käyttöön kahden viikon ajaksi uuden bonusjärjestelmän, joka koskee sekä tulorekisteriä että OmaVeroa.

Käytännössä tietoturvatestaaja saa 20 %:n bonuksen jokaisesta pätevästä havainnosta, joka liittyy tulorekisterin tai OmaVeron tietoturva-aukkoihin. Tietoturvatestaaja saa bonuksen tavanomaisen palkkion lisäksi eli esimerkiksi 1 000 euron bountyn sijasta tietoturvatestaaja saa 1 200 euroa. Bonusjärjestelmä on käytössä 20.5.−3.6.2020.

Bug bounty on tärkeä osa tietoturvatyötä

Verohallinto on hyödyntänyt haavoittuvuuspalkinto-ohjelmaa  tulorekisterissä ja OmaVerossa aiemminkin, ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Bug bounty -ohjelma on tärkeä osa tietoturvatestaamista jatkossakin. Sitä on tarkoitus myös laajentaa ja kehittää. 

- Verohallinnolla on hyviä kokemuksia Bug Bountysta ja aiomme jatkaa sen käyttämistä yhtenä tietoturvatestauksen osa-alueena. Palveluidemme toimivuus ja tietoturva on näinä aikana erityisen tärkeää ja olemme kiitollisia valkohattuhakkereilta saamastamme avusta, Verohallinnon turvallisuudesta vastaava johtaja Samuli Bergström kertoo.

Verohallinto on kehittänyt pitkäjänteisesti sähköistä asiointia ja laadukkaita verkkopalveluja, joissa tietoturvan varmistaminen on erittäin tärkeää. Valkohattuhakkerien ammattitaidon hyödyntäminen bug bounty -ohjelman avulla on tärkeä lisä siihen tietoturvatyöhön, jota Verohallinnossa tehdään.    

Verohallinto toteuttaa bug bounty -ohjelman yhteistyössä 2NS:n ja Hackr.fin kanssa.

Lisätietoa:

Sivu on viimeksi päivitetty 20.5.2020