Finnish Authenticator -tunnistuspalvelu

Kuka voi käyttää Finnish Authenticator -tunnistuspalvelua?

Tunnistuspalvelu on tarkoitettu ulkomaalaisen yrityksen ulkomaalaiselle edustajalle, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai mahdollisuutta tunnistautua suomalaisilla tunnistusvälineillä.

Mitä toimintoja voin käyttää tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, jos olen kirjautunut Finnish Authenticator -tunnistuspalvelulla?

Voit asioida yrityksen tai organisaation puolesta ja käyttää tulorekisterin latauspalvelua. Mahdollisuus käyttää tulorekisterin eri toimintoja riippuu siitä, mihin toimintoihin olet saanut valtuuden.

Lue lisää: Tulorekisterin valtuuskoodit määrittelevät valtuuden sisällön

Huomioi, että et voi kuitenkaan asioida tulorekisterissä yksityishenkilönä, eli esimerkiksi katsella omia tulotietojasi.

Miten saan Finnish Authenticator -tunnistuspalvelun käyttööni?

Katso ohje: Ulkomaalainen voi asioida tulorekisterissä Finnish Authenticator -tunnistuspalvelun avulla

Miten tunnistaudun tulorekisteriin Finnish Authenticator -tunnistuspalvelulla?

Siirry sivustolle tulorekisteri.fi ja valitse sivuston oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu tulorekisteriin". Valitse tunnistautumistavaksi "Ulkomaalaisen tunnistustavat" ja valitse sen jälkeen "Finnish Authenticator -sovellus".

Olen tilitoimiston työntekijä ja hoidan ulkomaisen yritysasiakkaan asioita Suomessa. Tarvitsenko Finnish Authenticator -sovelluksen?

Tilitoimiston työntekijä kirjautuu tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla, joten tilitoimiston työntekijä ei tarvitse Finnish Authenticator -tunnistuspalvelua. Varmistathan, että sinulla on Suomi.fi-valtuus asiointiin ulkomaisen yritysasiakkaan puolesta. Katso-palvelu loppuu 31.12.2020. Tulorekisterin valtuuskoodit ovat palkkatietojen ilmoittaminen ja palkkatietojen katselu.

Ulkomaisen yrityksen ulkomaalainen edustaja tarvitsee Finnish Authenticator -sovelluksen, jotta hän voi antaa valtuuksia palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Voiko Finnish Authenticator -tunnistuspalvelua käyttää henkilöasiakkaan asioiden hoitamisessa?

Ei voi. Finnish Authenticator -tunnistuspalvelua käyttävä henkilö voi ainoastaan asioida yrityksen puolesta.

Olen kirjautunut Finnish Authenticator -tunnistuspalvelulla tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun, miksi en voi ilmoittaa palkkatietoja?

Tarvitset tunnistuspalvelun lisäksi Suomi.fi-valtuuden asioidaksesi yrityksen puolesta.

Lue lisää: Ulkomaalainen: näin valtuutat tulorekisteriasioiden hoitamiseen