Palkkasitko kesätyöntekijän? Ilmoita maksamasi palkat tulorekisteriin

Ilmoita tulorekisteriin tiedot maksamistasi palkoista ja palkkiosta. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös lyhytaikaisia työsuhteita ja ala-ikäisille maksettuja suorituksia, eli esimerkiksi kesätyöntekijöiden palkat ilmoitetaan tulorekisteriin.

Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa. Työnantaja ilmoittaa tiedot tulorekisteriin. Tulorekisteri korvaa aikaisemmat palkkojen ilmoitusvelvollisuudet Verohallinnolle, Työllisyysrahastolle, työeläkelaitoksille ja työtapaturmavakuuttajille.

Palkkatietoilmoituksen lisäksi työnantaja antaa työnantajan erillisilmoituksen kerran kuukaudessa tulorekisteriin. Ilmoitus annetaan maksukuukautta seuraavan kuukauden 5.päivään mennessä.

Ilmoittamiselle ei ole euromääräisiä alarajoja eikä ikärajoja

Tulorekisteriin ilmoitetaan kaikki maksetut palkat ja palkkiot ilman euromääräisiä alarajoja. Myös alaikäisille ja ulkomaalaisille työntekijöille maksetut palkat ilmoitetaan tulorekisteriin.

Palkka.fi ilmoittaa tiedot automaattisesti

Jos lasket palkat maksuttomassa Palkka.fi-palvelussa, siirtyvät tiedot maksetuista palkoista automaattisesti tulorekisteriin eikä erillistä tulorekisteri-ilmoitusta tarvitse tehdä.

Voit ilmoittaa tiedot myös tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla osoitteessa tulorekisteri.fi.

Lue lisää: Ilmoita tiedot maksetuista palkoista tulorekisteriin

Katso video: Näin ilmoitat palkkatiedot tulorekisteriin (YouTube, pituus 6:03 min)

Katso video: Tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun yleisesittely (YouTube, pituus 4:25) 

Sivu on viimeksi päivitetty 29.10.2018