Remonttitöitä, kesäjuhlia, uusi laituri – tarkista, milloin maksetut korvaukset pitää ilmoittaa tulorekisteriin

Kesäaikana moni teettää remonttitöitä kotona tai mökillä, tilaa pitopalvelun tai bändin kesän juhliin tai rakennuttaa laiturin tai vierasmajan. Remonttityöntekijöille, muusikoille ja pitopalvelun järjestäjille sekä muille palveluntarjoajille maksetut korvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin, jos:

  • palveluntarjoaja ei kuulu ennakkoperintärekisteriin.
  • julkisten alojen eläkelain mukainen maksaja maksaa työkorvauksen ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle tulonsaajalle, jolla ei ole omaa yrittäjän eläkevakuutusta
  • tulonsaaja on rajoitetusti verovelvollinen.

Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen tarkoittaa, että palveluntarjoaja huolehtii verojen maksamisesta itse. Tiedon ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta voit tarkistaa yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä sivulta www.ytj.fi.

Ilmoita tiedot tulorekisteriin

Ilmoita maksetut korvaukset tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa tulorekisteri.fi.

Tiedot annetaan palkkatietoilmoituksella. Ilmoituksen tekemistä varten tarvitset palveluntarjoajan y-tunnuksen tai henkilötunnuksen sekä nimen. Ulkomaisista palveluntarjoajista tarvitset myös osoitetiedot.

Korvauksesta ilmoitetaan työn osuus ja mahdolliset matkakustannusten korvaukset tulolajilla 336 Työkorvaus. Arvonlisäveron osuutta laskusta ei ilmoiteta.

Katso video: Näin ilmoitat työkorvauksen tulorekisteriin (YouTube, pituus 5:05 min)

Lue lisää: Kotitalous työn teettäjänä - mitä ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? 

Usein kysyttyä: tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin

 

Sivu on viimeksi päivitetty 19.6.2019