Yhdistykset voivat nyt ilmoittaa sujuvammin tulorekisteriin

2.3.2020

Yhdistysten vastuuhenkilöt voivat nyt ilmoittaa yhdistyksen maksamat palkat ja palkkiot tulorekisteriin aikaisempaa helpommin. Yhdistysrekisteriin merkitty yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, jolla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voi asioida tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta. Nämä toimielinroolit ovat riittävä valtuus tulorekisterissä asiointiin. Toimielinrooli pitää olla kirjattu yhdistysrekisteriin.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, jolla on oikeus edustaa yksin, voi tunnistautua tulorekisteriin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yhdistyksen ei tarvitse hakea eikä käyttää enää Katso-tunnistetta.

Yhdistyksen nimenkirjoitusoikeudellinen, jolla on oikeus edustaa yksin, voi valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa muita henkilöitä tai organisaatioita toimimaan tulorekisterissä yhdistyksen puolesta. Yhdistyksen puolesta valtuuttaminen onnistuu, kun Suomi.fi-valtuuksissa valitsee kirjautumisen jälkeen yrityksen puolesta asioinnin.

Yhdistysten valtuuttaminen on toistaiseksi edelleen mahdollista myös Katso-palvelussa.

Jos vastuuhenkilön nimenkirjoitusoikeus on kaksi yhdessä, asiointi tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ei toistaiseksi ole mahdollista toimielinroolilla. Tällaisissa tapauksissa yhdistyksen Katso-pääkäyttäjä voi valtuuttaa henkilöitä tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöön.

Varmista, että yhdistyksen toimielinroolit ovat ajan tasalla

Yhdistyksessä kannattaa tarkistaa, että yhdistyksen toimielinroolit ovat ajan tasalla yhdistysrekisterissä. Tällöin oikeat henkilöt voivat ilmoittaa ja katsella yhdistyksen puolesta ilmoituksia tulorekisterissä.

Suomi.fi-valtuudet korvaavat vähitellen Katso-valtuutukset

Katso-valtuutukset ovat käytössä tulorekisterissä vielä vuoden 2020 loppupuolella. Suomi.fi-valtuuksia voi siirtyä käyttämään sitä mukaa kuin Suomi.fi-valtuuksissa otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia.

Tulevista ominaisuuksista voi lukea lisää joulukuun uutisesta: Katso-tunnisteita ja -valtuutuksia voi käyttää vuoden 2020 loppupuolelle.

Näin yhdistys ja säätiö ilmoittavat palkkatiedot tulorekisteriin