Tulorekisterin valtuutukset kuntoon videon avulla

5.9.2018

Tulorekisterissä käytetään uusia valtuuksia. Valtuusasiat kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen tulorekisterin käyttöönottoa vuodenvaihteessa. Yritys voi nyt valtuuttaa henkilön tai yrityksen asioimaan puolestaan tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Valtuutuksien tekemisen tueksi on julkaistu ohjevideoita, joissa neuvotaan, miten yritys voi tehdä valtuutuksia tai tilitoimisto pyytää valtuuksia.

Ohjevideot:

Valtuudet tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöön (YouTube)

Tulorekisteri – Näin teet yritys–yritys-valtuutuksen (YouTube)

Tilitoimisto: Näin pyydät valtuutta asiakasyritykseltä tulorekisteriasiointiin (YouTube)

Tulorekisteri - Näin hyväksyt valtuuspyynnön Suomi.fi-valtuudet-palvelussa (YouTube)

Tee valtuutus Suomi.fi-valtuuksissa tai Katso-palvelussa

Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen on valtuutettava tarvittavat henkilöt tai yritykset tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöön. Tulorekisterissä ovat käytössä valtuuskoodit Palkkatietojen ilmoittaminen ja Palkkatietojen katselu. Organisaatiomuoto määrittää, tehdäänkö valtuutus palvelussa Suomi.fi-valtuudet vai Katso-palvelussa.

Vaikka yritys olisi käyttänyt Katso-valtuuksia aikaisemmin, sen on silti valtuutettava tarvittavat tahot tulorekisterin käyttöön Suomi.fi-valtuuksissa tai Katso-palvelussa.

Tilitoimisto voi pyytää yritykseltä valtuutta

Valtuusasioissa aloitteellisena osapuolena voi olla myös tilitoimisto tai muu ulkoistetun palkkahallinnon kumppani. Tilitoimisto voi pyytää yritykseltä valtuutta asioida tämän puolesta.

Tilitoimisto tekee valtuuspyynnön palvelussa Suomi.fi-valtuudet. Asiakasyrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee hyväksyä valtuuspyyntö ennen valtuuden voimaantuloa.

Odota lisäohjeita, jos valtuuksia tarvitsee kohdentaa tai käyttää aliorganisaatiota

Jos haluat kohdentaa valtuuksia tai käyttää aliorganisaatioita, odota vielä, ennen kuin vastaanotat tai myönnät valtuuksia. Tulorekisterihanke antaa näihin tilanteisiin ohjeistusta vielä syksyn aikana.

Lue lisää tulorekisterin valtuuksista

Valtuuksiin liittyviin kysymyksiin vastataan tulorekisterin chatissa arkisin klo 9–15.