Tulorekisterin raportit apuna ilmoitettujen tietojen täsmäytyksessä

26.11.2019

Tilitoimistot, työnantajat ja muut suorituksen maksajat täsmäyttävät antamiaan palkkatietoja erityisesti vuodenvaihteessa. Tulorekisterin raportit kokoavat yhteen tiedot kaikissa ilmoituskanavissa annetuista ilmoituksista.

Tulorekisterin raporteilla voi tehdä täsmäytyksen vain tulorekisteriin vastaanotetuille voimassaoleville ilmoituksille. Maksuliikenne pitää täsmäyttää edelleen erikseen.

Yhteenvetoraportti 606 avuksi täsmäytykseen

Tulorekisterissä on käytössä loppuvuoden täsmäytyksiä varten esimerkiksi raportti 606 Maksajan palkkatietoilmoitusten tulonsaajakohtainen yhteenveto. Tämä raportti kokoaa suorituksen maksajan ilmoittamien palkkatietoilmoitusten tulonsaajakohtaisia summatietoja.

Raportin 606 voi tilata sähköisen asiointipalvelun latauspalvelun tai teknisen rajapinnan kautta. Tulorekisteri muodostaa raportin aineistotilauksen perusteella. Maksaja voi noutaa raportin tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta. Raportti on pdf-muotoinen. Latauspalveluun tehtävä aineistotilaus on xml-muotoinen. Tulorekisteri on julkaissut sanomaesimerkin ja ohjeen tilauksen tekemisestä.

Raportin aikaväliksi kannattaa ottaa yksi kuukausi, jotta täsmäytys on sujuvaa. Tarkemman tulolajikohtaisen tarkastelun voi tehdä tarvittaessa tämän jälkeen tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Raportin 606 tulee korvaamaan vuodenvaihteessa uusi tulolajikohtainen raportti 618.

Raporttien valikoima laajenee alkuvuodesta – uusi tulolajikohtainen raportti 618

Tulorekisteriä kehitetään palautteen perusteella. Ensimmäisen toimintavuoden aikana on tunnistettu tarve uudelle raportille, jossa ilmoitetut suoritukset on eritelty tulolajeittain.

Tulorekisteristä voi vuoden vaihteesta lähtien tilata uuden tulolajikohtaisen raportin 618, joka on suunniteltu yhteistyössä palkanlaskijoiden ja ohjelmistotalojen edustajien kanssa. Raportin voi tilata sähköisestä asiointipalvelusta Tilaukset-näytöltä. Raportti on csv-muotoinen.

Tulorekisteriote on tarkoitettu vain yrityksen omien tulotietojen katseluun

Yritys voi tilata raportin 500 Tulonsaajan tulorekisteriote, joka sisältää yritykselle maksetuista suorituksista annettujen palkkatietoilmoitusten summatietoja. Yritys ei voi tilata tulorekisteriotteella tietoja esimerkiksi palkoista, jotka se on maksanut omalle työntekijälleen.

Raporttien aikaväliä voi rajata

Tulorekisterin raporttien käytettävyyttä myös parannetaan vuodenvaihteessa, kun sähköisessä asiointipalvelussa voi rajata tilattavan raportin aikaväliä. Aikavälin voi asettaa sähköisen asiointipalvelun kalenterinäkymässä.

Tutustu tulorekisterin raporttivalikoimaan

Osa tulorekisterin raporteista tilataan rajapinnan ja latauspalvelun kautta. Osa raporteista tilataan sähköisestä asiointipalvelusta vahvasti tunnistautuneena. Raportit toimitetaan aina noudettavaksi tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun Tilaukset-sivulle.

Tutustu tulorekisterin raportteihin

Dokumentissa Raportit tulorekisteristä (pdf, 26.11.2019) on kuvattu raporttien muutokset 1.1.2020.