Tietoa tulorekisteristä myös selkokielellä

19.6.2019

Tulorekisteristä on julkaistu yleinen kuvaus selkokielellä. Selkokielen tarkoitus on auttaa selkokieltä tarvitsevia ihmisiä tiedon saamisessa, lukemisessa, omien ajatusten ilmaisemisessa ja osallistumisessa. Selkokieli on saavutettavaa kieltä ja on osa tulorekisterin saavutettavuuskehitystä.

Tulorekisterin selkotekstissä kuvataan tulorekisterin tavoitteet, periaatteet sekä tavat ilmoittaa tietoja tulorekisteriin.

"Tulorekisterin saavutettavuus on erittäin tärkeä kehittämiskohde, ei ainoastaan saavutettavuusdirektiivin noudattamisen takia, vaan myös siksi, että tulorekisteriin voidaan ilmoittaa tiedot oikein ja yhdenvertaisesti. Tulorekisteriin ilmoitetaan kaikki maksetut palkat ja palkkiot. Läheskään kaikki palkanmaksajat eivät ole talousammattilaisia tai toimi yrityksissä, vaan mukana on myös esimerkiksi monia yhdistyksiä ja kotitalouksia, jotka ovat saattaneet kokea haasteita ilmoittamisessa. Yksinkertaisinta asiointi on esimerkiksi maksuttomassa Palkka.fi-palvelussa, josta lasketut palkkatiedot siirtyvät suoraan tulorekisteriin. Toivomme, että selkotekstistä on tässä apua", kertoo Tulorekisteriyksikön johtaja Terhi Holmström.

Tulorekisteri selkokielellä 

Selkoteksti on tehty yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa (selkokeskus.fi).