Yleinen asiointi

Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa voit ilmoittaa palkkatietoja, katsella ilmoitettuja tietoja ja korjata niitä. Voit myös tilata raportteja annetuista tiedoista.

Valitse kirjautumisen jälkeen palvelun aloitusvalikosta, haluatko jatkaa asiointia yksityishenkilönä, yrityksen tai organisaation edustajana vai haluatko asioida toisen yksityishenkilön puolesta. Sivulta pääset myös lataamaan tiedostoja tulorekisteriin.

Tulorekisterin oletuskieli on suomi. Voit vaihtaa kielen oikean yläkulman valikosta. Kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti. 

Jatka yksityishenkilönä

Katsele omia tulotietojasi, joita työnantajasi ja muut sinulle suorituksia maksaneet ovat ilmoittaneet. Voit myös ilmoittaa palkkatietoja, jos olet kotitaloustyönantaja ja palkannut työntekijän tai maksanut korvausta palveluntarjoajalle, joka ei kuulu ennakkoperintärekisteriin. Lisäksi voit katsella kotitaloustyönantajana aiemmin antamiasi ilmoituksia tai korjata niitä.
Toiminto ei ole käytettävissä, jos olet kirjautunut palveluun Katso-tunnisteella. 

Jatka yrityksen tai organisaation edustajana

Kohdassa näkyvät kaikki yritykset ja organisaatiot, joiden puolesta voit asioida tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Jos yrityksiä on useita, voit hakea yritystä Y-tunnuksella tai yrityksen nimellä. Valitse yritys, jonka puolesta haluat antaa ilmoituksia, tai jonka aiemmin annettuja ilmoituksia haluat katsella tai korjata. Lisäksi voit tilata yrityksen tai organisaation puolesta raportteja tai katsella yrityksen tulorekisteriin ilmoitettuja tulotietoja.

Siirry latauspalveluun

Kohdasta voit siirtyä lataamaan xml-muotoisia tiedostoja tulorekisteriin.  

Asioi toisen yksityishenkilön puolesta

Jos asioit toisen yksityishenkilön puolesta, valitse sivuvalikosta Asioi toisen yksityishenkilön puolesta. Voit asioida toisen yksityishenkilön puolesta tulorekisterissä, jos olet saanut valtuuden palvelussa Suomi.fi-valtuudet. Yksityishenkilö voi valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa valtuuskoodeilla Palkkatietojen ilmoittaminen, Palkkatietojen katselu ja Tulotietojen käsittely. Voit myös asioida alle 15-vuotiaan huoltajana tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Alle 15-vuotiaan puolesta asiointiin et tarvitse valtuutusta, ja sinulla on kaikki samat valtuudet kuin asioidessasi yksityishenkilönä. Toisen yksityishenkilön puolesta ei voi toistaiseksi tilata raportteja, kuten tulorekisteriotetta.

Valitsemalla Asioi toisen yksityishenkilön puolesta siirryt palveluun Suomi.fi-valtuudet. Valitse henkilö, jonka puolesta haluat asioida. Valinnan jälkeen siirryt takaisin tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun. Sen jälkeen voit asioida tulorekisterissä sinut valtuuttaneen henkilön tai alle 15-vuotiaan puolesta.

Voit lopettaa asioinnin toisen henkilön puolesta valitsemalla Lopeta toisen puolesta asiointi sivuvalikosta tai sivun yläreunasta.