Yleinen asiointi

Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa voit ilmoittaa palkkatietoja, katsella ilmoitettuja tietoja ja korjata niitä. Voit myös tilata raportteja annetuista tiedoista.

Valitse kirjautumisen jälkeen palvelun aloitusvalikosta, haluatko jatkaa asiointia yksityishenkilönä, yrityksen tai organisaation edustajana vai haluatko asioida toisen yksityishenkilön puolesta. Sivulta pääset myös lataamaan tiedostoja tulorekisteriin.

Jatka yksityishenkilönä

Katsele omia tulotietojasi, joita työnantajasi ja muut sinulle suorituksia maksaneet ovat ilmoittaneet. Voit myös ilmoittaa palkkatietoja, jos olet kotitaloustyönantaja ja palkannut työntekijän tai maksanut korvausta palveluntarjoajalle, joka ei kuulu ennakkoperintärekisteriin. Lisäksi voit katsella kotitaloustyönantajana aiemmin antamiasi ilmoituksia tai korjata niitä.
Toiminto ei ole käytettävissä, jos olet kirjautunut palveluun Katso-tunnisteella. 

Jatka yrityksen tai organisaation edustajana

Kohdassa näkyvät kaikki yritykset ja organisaatiot, joiden puolesta voit asioida tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Jos yrityksiä on useita, voit hakea yritystä Y-tunnuksella tai yrityksen nimellä. Valitse yritys, jonka puolesta haluat antaa ilmoituksia, tai jonka aiemmin annettuja ilmoituksia haluat katsella tai korjata. Lisäksi voit tilata yrityksen tai organisaation puolesta raportteja tai katsella yrityksen tulorekisteriin ilmoitettuja tulotietoja.

Siirry latauspalveluun

Kohdasta voit siirtyä lataamaan xml-muotoisia tiedostoja tulorekisteriin.  

Asioi toisen yksityishenkilön puolesta

Toiminnallisuus on käytössä myöhemmin.

Jos asioit toisen yksityishenkilön puolesta, valitse sivun vasemmasta alareunasta Asioi toisen yksityishenkilön puolesta. Voit asioida toisen yksityishenkilön puolesta, jos olet saanut Tulotietojen käsittely -valtuuden tai asioit alle 15-vuotiaan huoltajana.

Tulorekisterin oletuskieli on suomi. Voit vaihtaa kielen oikean yläkulman valikosta. Kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti.