Asioi yksityishenkilön puolesta

Sähköisen asiointipalvelun sivu, jolla toisen puolesta asioiva henkilö valitsee toiminnon.

Käyttäjä on valinnut etusivulla haluavansa asioida toisen yksityishenkilön puolesta. Käyttäjä on siirtynyt palveluun Suomi.fi-valtuudet ja valinnut henkilön, jonka asioita hän haluaa hoitaa tulorekisterissä.

Asioi yksityishenkilön puolesta, valikon toiminnot
Toiminto Kuvaus
Kielivalinta

Käyttäjä voi halutessaan vaihtaa sähköisen asiointipalvelun kielen sivun oikeasta yläkulmasta:

Suomi, Svenska, English

i-ohje-painike.

i-ohje

Käyttäjä voi lukea toimintoon liittyviä ohjeita valitsemalla i-ohjeen. Sivu aukeaa omaan ikkunaan.

i-ohje

Henkilön nimi Käyttäjä voi hoitaa sen henkilön asioita tulorekisterissä, jolta hän on saanut valtuuden tai jonka puolesta voi asioida. Käyttäjä voi valita Omat tulotiedot, Ilmoittaminen, Annetut ilmoitukset, Tilaukset tai Tiedostojen lähettäminen - Latauspalvelu sen mukaan, minkä valtuuden hän on saanut. Alle 15-vuotiaan lapsen huoltajana käyttäjä voi asioida tulorekisterissä ilman valtuutusta ja käyttää kaikkia toimintoja.
Omat tulotiedot 

Käyttäjä siirtyy katsomaan sen henkilön tulotietoja, jonka puolesta hän asioi. Käyttäjä voi hakea ja katsella kyseisen henkilön tulotietoja, jotka maksajat ovat ilmoittaneet tulorekisteriin.

i-ohje
Tulorekisteriote

Käyttäjä voi tilata tulorekisteriotteen, joka sisältää tiedot suorituksista, jotka on maksettu henkilölle, jonka puolesta hän asioi.

i-ohje

Ilmoittaminen

Käyttäjä siirtyy ilmoittamisen sivulle. Käyttäjä voi valita ilmoitustyypin: palkkatietoilmoitus, työnantajan erillisilmoitus, tiedot kansainvälisestä työskentelystä tai vuokratyöntekijän aloittamisilmoitus. Valitsemalla ilmoitustyypin käyttäjä siirtyy tekemään uutta ilmoitusta sen henkilön nimissä, jonka puolesta hän asioi.

i-ohje
Palkkatietoilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta palkkatietoilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje

Katso ohjevideo: Kotitalous - Näin ilmoitat maksetun palkan tulorekisteriin (YouTube, pituus 8:06 min)
Työnantajan erillisilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta työnantajan erillisilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje

Katso ohjevideo: Tee työnantajan erillisilmoitus (YouTube, pituus 3:55 min)
Tiedot kansainvälisestä työskentelystä

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta ilmoitusta kansainvälisen työskentelyn tiedoista toisen henkilön puolesta.

i-ohje
Vuokratyöntekijän aloittamisilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta vuokratyöntekijän aloittamisilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje
Annetut ilmoitukset Käyttäjä siirtyy katsomaan sen henkilön nimissä annettuja ilmoituksia, jonka puolesta hän asioi. Käyttäjä voi mitätöidä annetun ilmoituksen, korjata annettua ilmoitusta tai valita annetun ilmoituksen uuden ilmoituksen pohjaksi.
Tilaukset  
Tehdyt tilaukset Käyttäjä siirtyy tilausten yhteenvetosivulle. Tehdyt tilaukset -sivulla käyttäjä voi katsella sen henkilön nimissä tilattuja raportteja, jonka puolesta hän asioi.
Uusi tilaus Käyttäjä voi tilata pdf- tai csv-muotoisen raportin (esimerkiksi tulorekisteriotteen) toisen henkilön puolesta.
Tiedostojen lähettäminen – Latauspalvelu Käyttäjä siirtyy tulorekisterin latauspalveluun. Latauspalvelussa käyttäjä voi lähettää xml-muotoisia aineistoja tulorekisteriin sen henkilön nimissä, jonka puolesta hän asioi.
Lopeta toisen puolesta asiointi Käyttäjä lopettaa asioinnin toisen henkilön puolesta ja siirtyy sähköisen asiointipalvelun etusivulle. Käyttäjä voi jatkaa asiointia tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, eikä hänen tarvitse kirjautua palveluun uudelleen.