Asioi yksityishenkilön puolesta

Asioi yksityishenkilön puolesta-näkymä tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Käyttäjä on valinnut etusivulla haluavansa asioida toisen yksityishenkilön puolesta. Käyttäjä on siirtynyt palveluun Suomi.fi-valtuudet ja valinnut henkilön, jonka asioita hän haluaa hoitaa tulorekisterissä.

Asioi yksityishenkilön puolesta, valikon toiminnot
Toiminto Kuvaus
Kielivalinta

Käyttäjä voi halutessaan vaihtaa sähköisen asiointipalvelun kielen sivun oikeasta yläkulmasta:

Suomi, Svenska, English

i-ohje-painike.

i-ohje

Käyttäjä voi lukea toimintoon liittyviä ohjeita valitsemalla i-ohjeen. Sivu aukeaa omaan ikkunaan.

i-ohje

Henkilön nimi Käyttäjä voi hoitaa sen henkilön asioita tulorekisterissä, jolta hän on saanut valtuuden tai jonka puolesta voi asioida. Käyttäjä voi valita Omat tulotiedot, Ilmoittaminen, Annetut ilmoitukset tai Tiedostojen lähettäminen - latauspalvelu sen mukaan, minkä valtuuden hän on saanut. Alle 15-vuotiaan lapsen huoltajana käyttäjä voi asioida tulorekisterissä ilman valtuutusta ja käyttää kaikkia toimintoja.
Omat tulotiedot – Tulotietojen katselu

Käyttäjä siirtyy katsomaan sen henkilön tulotietoja, jonka puolesta hän asioi. Käyttäjä voi hakea ja katsella kyseisen henkilön tulotietoja, jotka maksajat ovat ilmoittaneet tulorekisteriin.

i-ohje
Ilmoittaminen

Käyttäjä siirtyy ilmoittamisen sivulle. Käyttäjä voi valita ilmoitustyypin: palkkatietoilmoitus, työnantajan erillisilmoitus, tiedot kansainvälisestä työskentelystä tai vuokratyöntekijän aloittamisilmoitus. Valitsemalla ilmoitustyypin käyttäjä siirtyy tekemään uutta ilmoitusta sen henkilön nimissä, jonka puolesta hän asioi.

i-ohje
Palkkatietoilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta palkkatietoilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje

Katso ohjevideo (YouTube, pituus 5:27 min)
Työnantajan erillisilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta työnantajan erillisilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje

Katso ohjevideo (YouTube, pituus 3:55 min)
Tiedot kansainvälisestä työskentelystä

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta ilmoitusta kansainvälisen työskentelyn tiedoista toisen henkilön puolesta.

i-ohje
Vuokratyöntekijän aloittamisilmoitus

Käyttäjä siirtyy antamaan uutta vuokratyöntekijän aloittamisilmoitusta toisen henkilön puolesta.

i-ohje
Annetut ilmoitukset Käyttäjä siirtyy katsomaan sen henkilön nimissä annettuja ilmoituksia, jonka puolesta hän asioi. Käyttäjä voi mitätöidä annetun ilmoituksen, korjata annettua ilmoitusta tai valita annetun ilmoituksen uuden ilmoituksen pohjaksi.
Tiedostojen lähettäminen – Latauspalvelu Käyttäjä siirtyy tulorekisterin latauspalveluun. Latauspalvelussa käyttäjä voi lähettää XML-muotoisia aineistoja tulorekisteriin sen henkilön nimissä, jonka puolesta hän asioi.
Lopeta toisen puolesta asiointi Käyttäjä lopettaa asioinnin toisen henkilön puolesta ja siirtyy sähköisen asiointipalvelun etusivulle. Käyttäjä voi jatkaa asiointia tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, eikä hänen tarvitse kirjautua palveluun uudelleen.