Tulorekisterin sidosryhmätestauksen toimitusseloste 11.10.2022

Kehitysversio on julkaistu sidosryhmätestausympäristössä.

Julkaistu tulorekisterin versio sisältää  uusia toiminnallisuuksia liittyen seuraaviin kokonaisuuksiin:

Uudet toiminnallisuudet

Raportit

  • Lisätty toiminnallisuus, jossa csv-raportit voi jatkossa ladata sähköisestä asiointipalvelusta myös zip-muodossa. Jos raportin koko on yli 100 Mt, sen voi ladata vain zip-muodossa.

Sähköinen asiointipalvelu

  • Tulotietoilmoitusten antamiseen sähköisessä asiointipalvelussa on tehty käytettävyys- ja saavutettavuusparannuksia.

Tietojen toimittaminen

  • Osaa virhekoodien seliteteksteistä on selkeytetty ja tarkennettu. Kyse on virhekoodeista, joita järjestelmä palauttaa esimerkiksi käsittelypalautteessa, jos tulorekisteriin lähetetyissä tiedoissa on virheitä.

Tunnetut puutteet

Rajapintapalvelut – Tietojen toimittaminen, etuustietoilmoitus

  • Korvaavalla etuustietoilmoituksella voi virheellisesti muuttaa tiettyjä takaisinperinnän tietoja, vaikka näissä tilanteissa pitäisi mitätöidä aiempi ilmoitus ja antaa uusi.

Sähköinen asiointipalvelu – Annetut ilmoitukset

  • Ilmoitusten haku epäonnistuu, jos käyttää viitehakua ja hakee omistajan aineistoviitteellä. Ilmoituksia voi tämän sijasta hakea käyttämällä sivua Lähetetyt aineistot. Omistajan ja tulorekisterin aineistoviitteellä haku tullaan poistamaan Annetut ilmoitukset -sivulta. Jatkossa viitteellä haku tapahtuu Lähetetyt aineistot -sivun kautta.

Sähköinen asiointipalvelu - Tehdyt tilaukset

  • Tehdyt tilaukset -sivun hakutuloslistauksessa jatkuvien tilausten Seuraava poiminta -tietona näytetään virheellinen päivämäärä. Päivämäärä näkyy oikein yksittäisen tilauksen sivulla kohdassa Tilauksen tiedot.
Sivu on viimeksi päivitetty 12.10.2022