Toimitusseloste – kehitysversio 24.1.2023

Selostetta päivitetty 2.2.2023. Lisätty maininta aliorganisaation käyttövaltuuksista latauspalvelussa.

Tulorekisterijärjestelmään julkaistu versio sisälsi korjauksia liittyen seuraaviin kokonaisuuksiin:

Korjauksia aiempaan toteutukseen

Sähköinen asiointipalvelu – Annetut ilmoitukset

  • Korjattu tilanne, jossa sijaissaajan tietoja sisältäviä ilmoituksia ei näkynyt, kun haki etuustietoilmoituksia ja oli ensin tarkentanut hakutuloksia valitsemalla "Tulonsaajat" ja yritti sen jälkeen tarkentaa hakutuloksia edelleen valitsemalla rivin "Ilmoitukset, joissa on sijaissaaja".

Sähköinen asiointipalvelu – Latauspalvelu

  • Korjattu tilanne, jossa latauspalvelun käyttö ei onnistunut valtuudella "Tulotietoihin liittyvien loki-, rajapinta- ja ilmoitustietojen käsittely", jos samalle henkilölle oli annettu myös valtuus "Palkkatietojen katselu".
  • Korjattu tilanne, jossa aineistotilausaineiston lähettäminen latauspalvelussa epäonnistui, jos asioi sähköisessä asiointipalvelussa organisaation puolesta valtuudella, johon oli liitetty aliorganisaatio (esimerkiksi Palkkatietojen ilmoittaminen, aliorganisaatio) ja yritti lähettää tilauksen (esimerkiksi raporttitilaus 600), jonka poimintaehdoksi oli annettu valtuuden mukainen aliorganisaatio.
  • Korjattu tilanne, jossa mitätöintiaineiston (esimerkiksi 105) lähettäminen latauspalvelussa epäonnistui, jos asioi sähköisessä asiointipalvelussa organisaation puolesta valtuudella, johon oli liitetty aliorganisaatio (esimerkiksi Palkkatietojen ilmoittaminen, aliorganisaatio).
  • Korjattu tilanne, jossa aliorganisaation valtuudella on voinut latauspalvelussa lähettää aineistoja koko organisaation puolesta. Jos asioi sähköisessä asiointipalvelussa organisaation puolesta valtuudella, johon on liitetty aliorganisaatio, voi lähettää aineistoja vain kyseisen aliorganisaation puolesta. Jos tarkoitus on lähettää aineistoja, joissa ei ole aliorganisaation tunnusta, henkilöllä tulee olla voimassa rajaamaton valtuus.

Tunnetut puutteet

Rajapintapalvelut – Tietojen toimittaminen, etuustietoilmoitus

  • Korvaavalla etuustietoilmoituksella voi virheellisesti muuttaa tiettyjä takaisinperinnän tietoja, vaikka näissä tilanteissa pitäisi mitätöidä aiempi ilmoitus ja antaa uusi.

Sähköinen asiointipalvelu – Annetut ilmoitukset

  • Ilmoitusten haku epäonnistuu, jos käyttää viitehakua ja hakee omistajan aineistoviitteellä. Ilmoituksia voi tämän sijasta hakea käyttämällä sivua Lähetetyt aineistot. Omistajan ja tulorekisterin aineistoviitteellä haku tullaan poistamaan Annetut ilmoitukset -sivulta. Jatkossa viitteellä haku tapahtuu Lähetetyt aineistot -sivun kautta.
Sivu on viimeksi päivitetty 2.2.2023