Maksujärjestelypyyntö

Maksujärjestelypyyntöjä ei käsitellä 1.–7.11. välisenä aikana Verohallinnon rajoitetun palvelun takia. Voit tehdä maksujärjestelypyynnön OmaVerossa 9.11. alkaen. Voit tehdä maksujärjestelypyynnön tällä lomakkeella myös rajoitetun palvelun aikana, mutta pyyntösi käsitellään vasta 8.11. alkaen. Lue lisää rajoitetusta palvelusta.

Jos et pysty maksamaan veroja ajallaan tilapäisten maksuvaikeuksien takia, voit pyytää maksujärjestelyä tällä verkkolomakkeella. Lomakkeella et kuitenkaan voi hakea maksunlykkäystä autoveron tai valmisteveron maksamiseen.

Varmistathan maksujärjestelypyyntöä tehdessäsi, että maksujärjestelyn edellytykset täyttyvät:

  • Veroja ei ole ulosotossa perittävänä.
  • Veroilmoitukset on annettu.
  • Verohallinnon kanssa aikaisemmin tekemäsi maksujärjestelyn verot on maksettu.

Maksujärjestely tulee voimaan heti, kun hakemus on hyväksytty

Maksujärjestely tulee voimaan heti, kun maksujärjestelypyyntö on käsitelty ja hyväksytty. Saat päätöksen tekemästäsi maksujärjestelypyynnöstä noin viikon kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Sinun ei tarvitse ottaa erikseen yhteyttä hakemuksen saapumisen varmistamiseksi. Jos maksujärjestelyä ei myönnetä, siitä ilmoitetaan kirjeellä tai puhelimitse.

Sinulle lähetetään myös maksuohjelma ja ohjeet maksamista varten. Maksuohjelmaan kuuluvat verot maksetaan kuukausittain tasasuuruisissa erissä. Ensimmäinen eräpäivä on kuukauden sisällä maksujärjestelyn hyväksymisestä.

Huomaathan, että päätös maksujärjestelystä, maksuohjelma sekä ohjeet maksamista varten lähetetään vain suomen- tai ruotsinkielisenä.

Myönnetyltä maksuajalta peritään viivästyskorkoa

Maksujärjestelyn kestoa tai maksuohjelmaa ei voi muuttaa enää järjestelyn hyväksymisen jälkeen. Veron voi kuitenkin maksaa sovittua aikataulua nopeammin.

Myönnetyltä maksuajalta peritään maksun viivästyskorkoa. Maksujärjestely ei estä sitä, että mahdollinen veronpalautus käytetään maksamattomiin veroihin.

Jäännösveron maksamista varten voit hakea maksujärjestelyä vasta verotuksen valmistuttua.

Tarvittaessa saat lisätietoja palvelunumerosta 029 497 028 (Maksujärjestelyt ja perintä, puhelun hinta pvm./mpm.).

Lue lisää

 

* Pakollinen tieto

Ehdotan, että maksujärjestelyn kesto on