Ilmoitus omistajanvaihdoksista asuntoyhteisössä (3072), entinen lomake 102

Tällä lomakkeella (ns. isännöitsijänlomake) isännöitsijä ilmoittaa tiedot vain vastikkeettomista omistajanvaihdoksista asuntoyhteisössä. Tällä tarkoitetaan ositukseen, perinnönjakoon, testamenttiin tai lahjaan perustuvia omistajanvaihdoksia. Lomakkeen mukana on täyttöohje.

Tämä lomake korvaa lomakkeen 102 (Tiedot asuntoyhteisön ja osakkaan verotusta varten).

Isännöitsijä ilmoittaa tiedot Verohallinnolle kuukausittain ensisijaisesti verkkolomakkeella. Ilmoita omistajanvaihdos viimeistään osakeluetteloon merkitsemistä seuraavan kuukauden loppuun mennessä. Esimerkiksi jos tieto merkitään osakeluetteloon 15.1., ilmoita omistajanvaihdos Verohallinnolle viimeistään 29.2.

Asioi verkossa

Ilmoitus omistajanvaihdoksista asuntoyhteisössä (lomake.fi)

Keskeneräiset ja lähetetyt lomakkeet tallentuvat Tallennetut lomakkeet -palveluun (lomake.fi).

Jos ilmoitat verkossa, saantoasiakirjaa (esim. perinnönjakokirjaa tai osituskirjaa) ei tarvitse liittää ilmoitukseen.

Muutokset voi ilmoittaa myös paperilomakkeella, mutta silloin kopiot saantoasiakirjoista on liitettävä ilmoitukseen. Lähetä paperilomake ja liitteet osoitteeseen:
Pääkaupunkiseudun verotoimisto
PL 400
00052 VERO

Voit palauttaa ilmoituksen myös mihin tahansa verotoimistoon.

Verkkopalveluun tarvitset Katso-tunnisteen

Jos ilmoitat tietoja asunto-osakeyhtiön puolesta, tarvitset verkkopalveluun kirjautumiseen Katso-tunnisteen. Jos asunto-osakeyhtiöllä on jo käytössä Katso-tunniste ja tunnisteelle rooli ”kausiveroilmoittaja” tai ”vertailutietojen ilmoittaja”, tätä roolia voi käyttää myös muutostietojen ilmoittamiseen. Ellei käytössä ole Katso-tunnistetta, hae tunniste roolille ”vertailutietojen ilmoittaja”.

Lähetettyjen tietojen korjaus

Jos sinun on poistettava tai korjattava lomaketta, jonka olet lähettänyt aiemmin, soita numeroon 029 497 022 (ma–pe klo 9–16.15).