Yhdistys: näin valtuutat

Jos olet yhdistysrekisteriin merkitty yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, voit asioida yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta OmaVerossa, Lomake.fi:ssä ja Ilmoitin.fi:ssä.

Jos sinulla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voit antaa toiselle henkilölle tai yritykselle Suomi.fi-valtuuden yhdistyksen veroasioiden hoitoon. Henkilötunnuksesi ja toimielinrooli (nimenkirjoitusoikeudellinen) pitää olla kirjattu yhdistysrekisteriin. Voit tarkistaa tiedot Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä.

Huomaa! Valtuutettu asianhoitaja ei voi muuttaa yhdistyksen tilinumeroa OmaVerossa. Muutoksen voi tehdä ainoastaan yhdistysrekisteriin merkityillä toimielinrooleilla eli yhdistyksen puheenjohtaja tai yksin nimenkirjoitusoikeudellinen edustaja.

Anna valtuus Suomi.fi:ssä

Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoitoon

Ohje Suomi.fi:ssä: Näin annat valtuuden yrityksenä tai yhteisönä

Katso-valtuuksien käyttö päättyy

Katso-valtuuksia ei voi käyttää enää 1.1.2021 alkaen. Jos hoidat veroasioita toisen puolesta Katso-valtuuksilla, hae niiden tilalle tarvittavat Suomi.fi-valtuudet. Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi.

Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mobiilivarmenne tai varmennekortti voivat olla myös organisaation tarjoamat.

Webinaari 6.10. klo 13–15: Miten Katso-palvelusta siirrytään Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi?