Yhdistys: näin valtuutat

Jos olet yhdistysrekisteriin merkitty yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen, voit asioida yhdistyksen puolesta ilman erillistä valtuutta OmaVerossa, Lomake.fi:ssä ja Ilmoitin.fi:ssä.

Jos sinulla on oikeus edustaa yhdistystä yksin, voit antaa toiselle henkilölle tai yritykselle Suomi.fi-valtuuden yhdistyksen veroasioiden hoitoon. Henkilötunnuksesi ja toimielinrooli (nimenkirjoitusoikeudellinen) pitää olla kirjattu yhdistysrekisteriin. Voit tarkistaa tiedot Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä.

Huomaa! Valtuutettu asianhoitaja ei voi muuttaa yhdistyksen tilinumeroa OmaVerossa. Muutoksen voi tehdä ainoastaan yhdistysrekisteriin merkityillä toimielinrooleilla eli yhdistyksen puheenjohtaja tai yksin nimenkirjoitusoikeudellinen edustaja.

Anna valtuus Suomi.fi:ssä

Suomi.fi-valtuudet veroasioiden hoitoon

Ohje Suomi.fi:ssä: Näin annat valtuuden yrityksenä tai yhteisönä

Nimenkirjoitussääntö kaksi tai useampi yhdessä

Jos yhdistyksen nimenkirjoitussäännön mukaan yhdistystä edustaa kaksi tai useampi henkilö yhdessä, yhdistys voi valtuuttaa tekemällä valtuushakemuksen

Jos valtuuttaminen ei onnistu

Jos sinulle on merkitty PRH:n yhdistysrekisteriin oikeus edustaa yhdistystä yksin, mutta kirjautuminen Suomi.fi:n valtuudet-palveluun ei onnistu, lähetä tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin PRH:n palautelomakkeella.

Valitse lomakkeella kohta Yhdistykset. Kirjoita tekstikenttään seuraavat tiedot:

• "Suomi.fi-valtuuttaminen ei onnistu"
  • yhdistyksen Y-tunnus
  • henkilön nimi, jolla valtuuttaminen ei onnistu
  • sähköpostiosoite vastausta varten.

Asiointi Katso-tunnisteilla ja -valtuuksilla päättyy 31.12.2020

Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi. Jos hoidat veroasioita toisen puolesta vielä Katso-valtuuksilla, hae niiden tilalle tarvittavat Suomi.fi-valtuudet jo marraskuun aikana. Hakemuksen tekemiseen ja sen käsittelyyn kannattaa varata aikaa.

Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Käytätkö Katso-palvelua? Lue ohjeet ja toimi heti

Katsosta Suomi.fi-valtuuksiin -webinaarin tallenne (webinaari alkaa 18 minuutin kohdalta)

Webinaarin aineistot ja ohjeita DVV:n sivuilla