Tilitoimisto valtuuttaa kirjanpitäjän Suomi.fi-palvelussa

 1. Kirjaudu Suomi.fi-valtuudet-palveluun (aukeaa uuteen välilehteen). Tilitoimiston toimitusjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö kirjautuu Valtuudet-palveluun omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen vaihda käyttärooliksi ”Asioi yrityksen puolesta”.

 2. Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida eli tilitoimisto, jonka työntekijälle haluat antaa edustamisvaltuuden.

 3. Valitse ”Lisää uusi valtuus” ja ”Anna valtuus”

 4. Valitse ”Edustamisvaltuus”, jonka avulla valtuutat kirjanpitäjiä hoitamaan asiakasyrityksen veroasioita.

 5. Valitse ”Lisää henkilö”. Voit valtuuttaa kerralla yhden tai useamman kirjanpitäjän hoitamaan asiakasyrityksen veroasioita ja tulorekisteriasiointia. Huomaa, että edustamisvaltuus "Veroasioiden hoito" oikeuttaa hoitamaan kaikkien nykyisten ja myös tulevien uusien asiakasyritysten veroasioita.

 6. Valitse valtuudet, joiden avulla kirjanpitäjä voi hoitaa kaikkien asiakasyritysten veroasioita, joihin asiakasyritys on tilitoimiston valtuuttanut.

 7. Jos yksittäisten asiakasyritysten valtuuksia on tarve kohdentaa yksittäisille kirjanpitäjille, voit kohdentaa ne. Jos kohdentamistarvetta ei ole, hyppää tämän vaiheen yli.

  Jos haluat kohdentaa asiakkaan kirjanpitäjälle, valitse ne valtuudet, joiden avulla kirjanpitäjä voi hoitaa asiakasyrityksen veroasioita ja tulorekisteriasiointia, joihin asiakasyritys on tilitoimiston valtuuttanut. Kohdennus tehdään täyttämällä asiakasyrityksen Y-tunnus tai henkilötunnus valtuuskuvauksen alle Lisätiedot-kohdasta aukeavaan Asiakastunnus-laatikkoon.

  Lisätietoa tulorekisterin valtuuksien kohdentamisesta.

 8. Näet yhteenvedon antamistasi edustamisvaltuuksista. Tarkista, että asiat ovat oikein ja vahvista valtuus tai valtuudet.

 9. Saat kuittauksen, että valtuuden vahvistaminen onnistui.

 10. Tilitoimiston kirjanpitäjille annettuja edustamisvaltuuksia voit tarkastella valitsemalla ”Rajaa valtuustyyppejä” ja valitsemalla listalta ”Edustamisvaltuus”. Näet yksittäisellä kirjanpitäjällä olevat edustamisvaltuudet klikkaamalla kirjanpitäjän nimeä. Voit myös mitätöidä valtuudet tai kopioida kirjanpitäjän valtuuskokonaisuuden annettavaksi toiselle kirjanpitäjälle.