Näin teet oikaisuvaatimuksen OmaVerossa

 1. Oikaisuvaatimuksen verotukseen pääset tekemään esimerkiksi ”Toimintojen” kautta. Valitse listalta ”Oikaisuvaatimukset”

 2. Voit tehdä vapaamuotoisen oikaisuvaatimuksen oma-aloitteisiin veroihin, rekisteröintiin tai yhteisön tuloveroon.

  Yhteisön tuloveroon voit tehdä oikaisuvaatimuksen myös määrämuotoisena, eli joko voimassa olevien tietojen pohjalta tai täyttämällä sen uuden veroilmoituksen tapaan. Voit tehdä määrämuotoisen oikaisuvaatimuksen helmikuusta 2018 lähtien, verovuodelle 2017 tai sitä myöhemmille verovuosille. Voit tehdä oikaisuvaatimuksen tuloveroon edelleen myös vapaamuotoisena.

  Voit tästä näkymästä myös peruuttaa oikaisuvaatimuksen, hakeatäytäntöönpanokieltoa tai valituskelpoista päätöstä rekisteröintiin, verokauteen tai ennakkoveroihin.

 3. Näin teet vapaamuotoisen oikaisuvaatimuksen:

  Valitse listalta ”Oikaisuvaatimus, vapaamuotoinen”.

 4. Valitse mihin päätökseen tai päätöksiin oikaisua haet. Voit valita useamman päätöksen, joita oikaisuvaatimus koskee. Voit suodattaa näkyviin eri päätöstyyppejä oikean yläkulman valikosta.

 5. Kirjoita Oikaisuvaatimus-kenttään oikaisuvaatimuksesi perusteluineen tai lisää se liitteeksi. Voit liittää myös muita tiedostoja mukaan.

 6. Voit myös valita, jos haluat samalla vaatia täytäntöönpanon kieltoa tai keskeytystä. Klikkaa "Seuraava".

 7. Valitse tai ilmoita lisätietojen antajan yhteystiedot ja siirry esikatselemaan antamasi tiedot klikkaamalla "Seuraava".

 8. Mikäli tiedot ovat oikein, lähetä oikaisuvaatimuksesi. Saat vastaanottokuittauksen onnistuneesta lähetyksestä.