Näin haet ennakkoveroa ja lisäennakkoa OmaVerossa - yhteisöasiakas

 1. Pääset hakemaan ennakkoveroa tai lisäennakkoa esimerkiksi ”Toimintojen” kautta. Klikkaa toimintojen listalta ”Ennakkovero ja lisäennakko”.

 2. Seuraavaksi voit valita verovuoden, jolle ennakkoveroa tai lisäennakkoa haet. Valittuasi päättyneen verovuoden, haet tällöin lisäennakkoa, jos ennakon määrä kasvaa. Lisäennakkoa voidaan määrätä vain päättyneelle verovuodelle. Ennakkoveroa voit hakea kuluvalle tai seuraavalle verokaudelle.

 3. Näin haet lisäennakkoa:

  Ilmoita uudet tiedot tulolähteittäin. Ilmoita tulos joko elinkeinotoiminnan, henkilökohtaisen tai maatalouden tulolähteen osalta, tai useammasta näistä. Klikkaa ”Seuraava”.

 4. Näet lisäennakon maksun määrän suoraan OmaVerosta. Lisäennakko maksetaan yhdessä erässä, ja voit valita eräpäiväksi saman päivän tai jonkin päivän seuraavien kolmen viikon ajalle. Eräpäivä on kuitenkin aina pankkipäivä.

 5. Voit antaa tässä yhteydessä myös lisätietoja hakemukseesi tai lisätä tarvittaessa liitteitä. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia.

 6. Kun hakemuksesi on valmis, klikkaa ”Lähetä”. Saat vastaanottokuittauksen lähetetystä hakemuksesta ja voit avata lisäennakkoa koskevan ennakkoveropäätöksen välittömästi. Se myös arkistoituu OmaVeron Postilaatikko -välilehdelle.

 7. Näin haet ennakkoveroa:

  Jos haet ennakkoveroa kuluvalle tai seuraavalla verokaudelle, voit valita, ilmoitatko vain tuloksen vai tarkemman laskelman tuloksesta. Täytä tarvittavat tiedot ja siirry seuraavalle sivulle.

 8. Saat ilmoituksen uudesta ennakkoveron määrästä. Voit antaa tässä yhteydessä myös lisätietoja hakemukseesi tai lisätä tarvittaessa liitteitä. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia.

 9. Klikkaa ”lähetä” kun hakemuksesi on valmis. Saat onnistuneesta lähetyksestä vastaanottokuittauksen. Ennakkoveropäätöksen näet OmaVerosta, kun hakemus on käsitelty.