Katso-tunnistetyypit

Voimassaolo: Toistaiseksi
Katso-tunniste Katso-tunniste sisältää käyttäjätunnuksen, salasanan ja kertakäyttösalasanan eli Katso-tunniste on ns. vahva tunniste. Katso-tunnisteeseen liitetään haltijan henkilötunnus. Tunnisteen haltija on tunnisteen saadakseen todistanut henkilöllisyytensä sähköisesti tai asioimalla henkilökohtaisesti Verohallinnon Katso-asiakasrekisteröintipisteessä.

Katso-tunnisteen haltija voi hallinnoida tunnisteeseen liittyviä tietoja (esim. salasana ja valtuutukset) Katso-palvelussa. 

Katso-tunniste voi sisältää pääkäyttäjäominaisuuden. Henkilö, jolla on allekirjoitusoikeus yrityksessä, voi olla pääkäyttäjä. Tämän henkilön Katso-tunnisteeseen liitetään pääkäyttäjäroolin sisältävä valtuutus. Pääkäyttäjyyteen liittyy 16 merkkiä pitkä (4 x 4 merkkiä) pääkäyttäjäsalasana. Pääkäyttäjä voi luoda Katso-alitunnisteita sekä myöntää ja vastaanottaa valtuutuksia. Pääkäyttäjyyteen sisältyy automaattisesti kaikki Katso-palvelussa olevat roolit, joilla käyttäjä voi esiintyä yrityksen nimissä. Yrityksellä voi olla useita pääkäyttäjiä.

Katso-kirjautumiskuvakkeet

Katso-alitunniste Katso-alitunniste sisältää käyttäjätunnuksen ja salasanan, sitä ei ole kytketty haltijansa henkilötunnukseen.

Pääkäyttäjä voi luoda Katso-alitunnisteita yrityksen työntekijöille. Katso-alitunnisteen haltija ei voi hallinnoida tunnisteeseen liittyviä tietoja (esim. salasana), vaan ne ovat ainoastaan pääkäyttäjän hallinnoitavissa. Katso-alitunnisteelle ei voi myöntää kaikkia Katso-järjestelmässä olevia rooleja. Katso-alitunnisteen voi vahventaa Katso-tunnisteeksi.

Katso-kirjautumiskuvakkeet