Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

01. Asiakkaan toimenpiteet ennen EMCS:n käytön aloittamista

Valtuutetulla varastonpitäjällä ja rekisteröidyllä lähettäjällä on oikeus lähettää tuotteita väliaikaisen verottomuuden järjestelmässä käyttäen EMCS-järjestelmää. Tuotteiden vastaanottaminen on mahdollista valtuutetulle varastonpitäjälle ja rekisteröidylle vastaanottajalle. Kaikille edellä mainituille toimijoille luvan myöntää Verohallinto. Luvanhaltijat saavat yksilöllisen valmisteveronumeron, jonka EMCS-järjestelmän käyttö vaatii. Virkailija tallentaa luvanhaltijan tiedot tallennetaan Finseed-järjestelmään. Valmisteveroluvan myöntämisen edellytyksenä on mm. Verohallinnon määräämän vakuuden toimittaminen Verohallintoon.

Myös satunnaisesti valmisteveron alaisia tuotteita väliaikaisen verottomuuden järjestelmässä vastaanottava toimija voi vastaanottaa tuotteita EMCS-järjestelmässä. Toiminta vaatii väliaikaisen rekisteröinnin, jolloin asiakkaan toimijatyypiksi tulee väliaikaisesti rekisteröity vastaanottaja.

Asiakas voi itse luoda väliaikaisen rekisteröinnin OmaVeron kautta. OmaVerossa perustetaan yksittäisvakuus kuljetukselle. Vakuuden perustaminen ja maksaminen synnyttää automaattisesti väliaikaisen rekisteröinnin Finseed-järjestelmään, jonka seurauksena asiakas saa valmisteveronumeron. Väliaikainen rekisteröinti oikeuttaa yksittäisen lähetyksen vastaanottoon EMCS-järjestelmässä. Väliaikaisen rekisteröinnin edellytyksenä on valmisteverojen summaa vastaavan vakuuden toimittaminen Verohallintoon.

Siirry OmaVeroon

Kaikilla edellä mainituilla toimijoilla on EMCS:n käyttämisen edellyttämä valmisteveronumero.

EMCS-järjestelmän käyttö edellyttää tunnistautumista. Tämä vaatimus koskee sekä valtuutettuja varastonpitäjiä että rekisteröityjä ja väliaikaisesti rekisteröityjä vastaanottajia.

Näin tunnistaudut OmaVeroon ja muihin asiointipalveluihin

EMCS-tuki
Puh. 029 497 154  (ma–pe, klo 9–16.15, heinäkuu 9–15)
Sähköposti: emcs(a)vero.fi

Tullin Sähköinen palvelukeskus (Verohallinnon virka-ajan ulkopuolella)
Puh. 029 552 07 

Sivu on viimeksi päivitetty 29.12.2016