Verohallinto jalkautuu tänäkin vuonna marja- ja hedelmätiloille sekä turkistarhoille

Verohallinnon tiedote, 21.3.2019

Jalkautumisella helpotetaan Suomeen tulevien isompien ulkomaalaisryhmien työntekijöiden asiointia.

Työnantaja – jos tilallesi on tulossa töihin yli 5 ulkomaalaista henkilöä, jotka tarvitsevat henkilötunnuksen ja verokortin, varaa aika Verohallinnon ajanvarauspalvelun kautta.

Ajanvaraustilauksesi saatuamme soitamme sinulle ennakkosoiton ennen varaamaasi aikaa 029 497 -alkuisesta numerosta sopiaksemme tarkemmin käyntiin liittyvistä asioista. Kerromme, esimerkiksi, mitä asiakirjoja tapaamiseen on hyvä ottaa mukaan.

Ohjeita työnantajalle

Verohallinnon virkailijan täytyy tavata ulkomaalainen työntekijä henkilökohtaisesti, jotta työtekijä voi saada suomalaisen henkilötunnuksen Verohallinnon kautta.

Rajoitetusti verovelvollisen lähdeverokortti-, verokortti-, ennakkovero- tai veronumerohakemus

Lomakkeella 5057 työntekijä voi hakea lähdeverokorttia, verokorttia, ennakkoveroa tai veronumeroa, jos hän asuu pysyvästi ulkomailla tai tulee Suomeen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Suomessa tilapäisesti oleskelevan ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoitus

Lomaketta 6150 käytetään ulkomaalaisen henkilön hakiessa henkilötunnusta Verohallinnon kautta. Kun asiakas hakee henkilötunnusta Verohallinnon kautta, hänen on täytettävä rekisteröinti-ilmoituslomake (6150), jossa kysytään Verohallinnon asiakasrekisteröintiä sekä väestötietorekisteröintiä varten tarvittavia tietoja.

Työntekijällä on oltava asioinnissaan mukana:

  • täytetyt lomakkeet 6150 ja  5057
  • voimassa oleva passi tai henkilökortti (ei ajokortti)
  • voimassa oleva oleskelulupa tai viisumi silloin, kun sellainen vaaditaan (tarve riippuu esimerkiksi oleskelun kestosta ja kansalaisuudesta)
  • kopio työmääräyksestä tai työsopimuksesta, josta käy ilmi Suomessa työskentely.

Verohallinto tutkii, verotetaanko työntekijälle maksettava palkka Suomessa. Verohallinto voi pyytää työntekijältäsi lisätietoja. Tarvittaessa Verohallinto toimittaa työntekijällesi lähdeverokortin tai ennakkoveron maksuohjeet. Työntekijä voi myös pyytää, että Verohallinto lähettää lähdeverokortin suoraan palkanlaskentaan.

Huolehdi myös muista työnantajan velvollisuuksista

Työnantajana sinulla saattaa olla myös muita verotukseen liittyviä velvollisuuksia. Lue lisää: