Työnantajan palkkatiedot OmaVerossa

Verohallinnon tiedote, 13.2.2019

Tulorekisteriin ilmoitettujen tietojen perusteella muodostetut työnantajasuoritusten velvoitteet eli palkoista suoritettavien ennakonpidätysten, lähdeverojen ja työnantajan sairausvakuutusmaksujen yhteenlasketut määrät näkyvät OmaVerossa aina verokautta seuraavan kuun 7. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä.

Verokaudelle muodostettujen velvoitteiden maksamisen eräpäivään ei ole tullut muutosta. Työnantajasuoritusten maksamisen eräpäivä säilyy ennallaan kuun 12. päivänä.

Työnantaja - huomioi nämä

  • Työnantajasuoritusten velvoitteet näkyvät OmaVerossa kuten aikaisemminkin. Et näe OmaVerosta yksittäisiä tulonsaajakohtaisia palkkatietoilmoituksia, sillä tulorekisteriin annettujen palkkatietoilmoitusten veron määrät lasketaan yhteen ja niistä muodostetaan verokauden tieto verokautesi pituuden mukaan.
  • Jos olet säännöllinen työnantaja, jolla verokausi on neljännesvuosi, näet velvoitteet OmaVerossa ensimmäisen kerran huhtikuun 8. päivä. Maksamisen eräpäivä on 13.5.

Huomaa, että et voi korjata tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja OmaVerossa. Jos verokauden tiedoissa on korjattavaa, tee korjaukset tulorekisteriin.

Jos korjaat ilmoituksia tulorekisteriin, korjatut tiedot näkyvät OmaVerossa viiveellä

  • Jos korjaat tai mitätöit tulorekisterissä palkkatietoilmoituksia tai erillisilmoituksia, jotka on jo kertaalleen laskettu yhteen verokauden tiedoiksi, muutos näkyy OmaVerossa muutaman työpäivän kuluessa.
  • Jos verokauden tiedoissa on selviteltävää, verokauden tiedot tai sen muutokset näkyvät OmaVerossa vasta sen jälkeen, kun tiedot on selvitetty.