Työnantaja: Anna työnantajan erillisilmoitus tulorekisteriin viimeistään 5.3

Verohallinnon tiedote, 4.3.2019

Ilmoita työnantajan sairausvakuutusmaksut tulorekisteriin kuukausittain, viimeistään palkanmaksua seuraavan kalenterikuukauden 5 päivänä. Helmikuun erillisilmoitus pitää antaa viimeistään 5.3.

Ilmoita työnantajan erillisilmoituksella

  • kohdekuukauden aikana maksettujen palkkojen perusteella laskettu työnantajan sairausvakuutusmaksun yhteismäärä ja siitä mahdollisesti tehtävät vähennykset
  • työnantajan sairausvakuutusmaksun yhteismäärä 0 euroa, jos kohdekuukauden aikana maksettujen palkkojen ja muiden suoritusten perusteella ei makseta sairausvakuutusmaksua

Jos yrityksesi on työnantajarekisterissä, anna työnantajan erillisilmoitus myös niiltä kuukausilta, jolloin ei ole palkanmaksua (Ei palkanmaksua -tieto).

  • satunnaisesti palkkoja maksava työnantajan pitää antaa työnantajan erillisilmoitus vain palkanmaksukuukausilta eli niiltä kuukausilta, joilta se on antanut myös tulonsaajien palkkatietoilmoitukset.

Työnantajan erillisilmoitus sairausvakuutusmaksusta on korvannut oma-aloitteisten verojen veroilmoituksen (ns. TAS-ilmoitus).

Lue lisää työnantajan erillisilmoituksesta (tulorekisteri.fi)

Työnantajan erillisilmoitus voidaan antaa:

  • suoraan palkkajärjestelmästä teknistä rajapintaa pitkin
  • tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa verkkolomakkeella tai lähettämällä tiedoston latauspalvelussa
  • erityisestä syystä paperilomakkeella.

Jos käytät palkanlaskentaan Palkka.fi-palvelua ja olet valinnut, että ilmoitukset tulorekisteriin muodostuvat automaattisesti, sinun ei tarvitse erikseen antaa työnantajan erillisilmoitusta.

Maksuviitteet ja oma-aloitteisten verojen määrä näkyvät OmaVerossa

Maksuviitteet ja oma-aloitteisten verojen velvoitteet ovat OmaVerossa palkanmaksukuukautta seuraavan kuun 7. päivänä tai siitä seuraavana arkipäivänä eli 7.3. lähtien. Pidennetyssä verokaudessa toimivilla tiedot näkyvät OmaVerossa ensimmäisen kerran 8.4.

Lue lisää oma-aloitteisten verojen maksamisesta

Lisätietoa:

Katso video: Tee työnantajan erillisilmoitus (YouTube, pituus 3: 45 min)