Tarkista kiinteistöverotuspäätös

Verohallinnon tiedote, 8.3.2019

Saat kiinteistöveropäätöksen postitse maaliskuun loppuun mennessä. Huomaa, että kiinteistöverotuspäätös lähetetään tänä vuonna vielä paperilla, vaikka olisit ottanut käyttöön sähköisen viranomaisasioinnin eli Suomi.fi-viestit.

Tarkista kiinteistöverotuspäätöksen tiedot ja korjaa tarvittaessa

Kiinteistöverotuspäätös ja sen mukana tulleet ilmoitus- ja selvitysosa täytyy tarkistaa. Kiinteistöverotuspäätöksen tiedot perustuvat vuoden alun (1.1.2019) tilanteeseen.

Jos tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissa on täydennettävää, tee korjaukset Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa viimeistään 25.4.2019.

Huomaa, että kiinteistötietoja ei voi korjata vielä OmaVero-palvelussa.

Jos teet korjaukset paperilla, käytä postitse saamaasi kiinteistöverotuspäätöksen ilmoitusosaa. Lomakkeen saat myös vero.fi:stä.

Ajasta maksu valmiiksi verkkopankkiin tai tilaa e-lasku

Saat kiinteistöveron maksamiseen tarkoitetut tilisiirtolomakkeet kiinteistöveropäätöksen mukana. Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 3.9.2019 ja toisen erän eräpäivä 15.10.2019. Jos vero on suurempi kuin 170 euroa, se maksetaan kahdessa erässä. Ajasta maksu valmiiksi verkkopankkiin tai laita tilisiirrot talteen syksyä varten. Henkilöasiakkaat ja liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat tilata kiinteistöverosta myös e-laskun.

Huomaa, että jäännösveron eräpäivät voivat olla kiinteistöveron kanssa samaan aikaan

Henkilöasiakkaiden tuloverotus päättyy jatkossa aiemmin kuin ennen. Jos maksettavaksi tulee jäännösveroa, suurimmalla osalla henkilöasiakkaista jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 1.8.2019. Jos jäännösvero on yli 170 euroa, se jaetaan kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on tällöin 1.10.2019. Jos sinulla on maksettavanasi sekä jäännösveroa että kiinteistöveroa, sinulla voi siis olla monta eräpäivää lyhyellä aikavälillä.

 Tarvitsetko apua?