Tarkista ilmoituksen ja maksun tilanne, jos olet tehnyt muutoksia tammikuun tulorekisteri-ilmoitukseen

Verohallinnon tiedote, 28.2.2019

Jos olet tehnyt muutoksia tammikuun tulorekisteri-ilmoitukseen, tarkista, että ilmoittamasi tiedot ja maksut näkyvät OmaVerossa. Näet tilanteen myös helmikuun yhteenvedosta.

Jos olet täydentänyt tammikuun tulorekisteri-ilmoitusta ja maksanut työnantajasuorituksia 12.2., tarkista OmaVerosta, että muutosilmoituksesi ja siihen liittyvä maksusi vastaavat toisiaan.

Huomaathan, että jos ilmoitus ja maksu eivät vastaa toisiaan, maksu on voitu joko jo palauttaa takaisin tai käyttää muiden verojen maksuksi viimeistään 28.2.2019. Jos muita maksamattomia veroja tai maksujärjestelyä ei ole, maksu jää odottamaan tulevia oma-aloitteisia veroja.

Valitsemasi palautusajankohta vaikuttaa maksun palauttamiseen

Jos olet valinnut OmaVerossa oma-aloitteisten maksujen ja palautusten palautusajankohdaksi "seuraavan yleisen eräpäivän jälkeen", maksamasi maksu on palautettu takaisin 12.2. ja joudut maksamaan sen uudelleen annettuasi puuttuvat ilmoitukset.

Jos et halua, että maksusi palautuu jatkossa takaisin ennen ilmoituksen saapumista, valitse OmaVerossa palautusajankohdaksi "heti" tai "palautus jää myöhemmin käytettäväksi". Tällöin maksusi käytetään ilmoituksen saavuttua.

Jos olet valinnut OmaVerossa palautusajankohdaksi "heti" tai "palautus jää myöhemmin käytettäväksi", maksuasi käytetään 28.2. myös muiden verojen erääntyneisiin maksuihin.

Jos tulorekisteri-ilmoitus on annettu paperilomakkeella, ilmoitustietojen siirtyminen tulorekisteristä Verohallintoon vie normaalitilanteessa muutaman arkipäivän. Tällä hetkellä paperisten ilmoitusten käsittelyssä on tulorekisterissä ruuhkaa ja viive voi olla huomattavasti pidempi. Tällöin paperisena antamaasi ilmoitusta ei ole välttämättä ehditty käsitellä maksun eräpäivään eli kuun 12. päivään mennessä. Jos täydennät ilmoitustasi ja sinulla on valittuna palautusajankohdaksi "seuraavan yleisen eräpäivän jälkeen", maksamasi maksu palautetaan takaisin eräpäivänä.

Myöhässä maksetuille työnantajasuorituksille kertyy viivästyskorkoa

Myöhässä maksetuille työnantajasuorituksille kertyy viivästyskorkoa. Viivästyskorko pitää maksaa samalla kun maksat työnantajasuoritukset. Viivästyskoron määrän voit laskea OmaVerossa tai korkolaskurilla (vero.fi/korkolaskuri).

Ilmoituksen puuttuminen vaikuttaa negatiivisen arvonlisäveron palautuksen maksamiseen

Jos tulorekisteri-ilmoitusta ei ole annettu, se estää myös negatiivisen arvonlisäveron palautuksen maksamisen.