Metsänomistaja ja maataloudenharjoittaja - veroilmoituksen määräpäivä lähestyy

Verohallinnon tiedote, 20.2.2019

Veroilmoitusten määräpäivät ovat muuttuneet viime vuodesta - tarkista oma määräpäiväsi OmaVerosta tai kotiin postitetusta veroilmoituksesta.

Anna metsätalouden veroilmoitus (lomake 2C) vuodelta 2018 viimeistään 28.2.2019.

Jos olet arvonlisävelvollinen ja verokautesi on kalenterivuosi, ilmoita ja maksa arvonlisävero viimeistään 28.2.2019. Katso maksutiedot (tilinumero ja viitenumero) OmaVerosta sen jälkeen, kun olet tehnyt arvonlisäveroilmoituksen. Tiedot maksamista varten saat myös palvelunumerosta 029 497 026. Huomaa, että et näe tili- ja viitenumeroa vero.fi:stä.

Anna veroilmoituksen ja arvonlisäveroilmoituksen tiedot OmaVerossa.

Kun ilmoitat OmaVerossa, saat heti kuittauksen ilmoituksesi vastaanottamisesta.

Maataloudenharjoittajilla ja maatalousyhtymillä on eri määräpäivä

Anna maataloudenharjoittajan veroilmoitus (lomake 2) viimeistään 2.4.2019. Jos harjoitat maataloutta tai elinkeinotoimintaa, voit antaa kaikki tuloveroilmoitukset (maatalous, metsätalous ja elinkeinotoiminta) viimeistään 2.4. Huomaa, että arvonlisävero on kuitenkin ilmoitettava ja maksettava viimeistään 28.2. Myös energiatuotteen valmisteveron palautusta on haettava viimeistään 28.2.2019.

Maatalousyhtymien veroilmoituksen (lomake 2Y) palautuspäivä on 28.2.2019. Jos maatalousyhtymä harjoittaa metsätaloutta, on metsätalouden veroilmoitus kuitenkin annettava 28.2.2019.

Jos ilmoitat paperilla, huomioi nämä asiat

Palauta lomakkeet oikeaan osoitteeseen ajoissa. Palautusosoite on lomakkeen etusivulla. Voit jättää lomakkeet myös verotoimistoon. Varaa riittävästi aikaa postin kulkuun, sillä veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä! Veroilmoituksen myöhästymisestä voi seurata myöhästymismaksu.

Saat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa

Jos harjoitat pelkkää metsätaloutta, saat postitse esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloistasi huhtikuussa 2019. Tarkista esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa joko OmaVerossa tai veroilmoitukseen merkityillä paperilomakkeilla. Jos korjaat veroilmoitusta, määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Päivän näet omasta esitäytetystä veroilmoituksestasi ja OmaVerosta.

Jos harjoitat maataloutta tai elinkeinotoimintaa, saat esitäytetyn veroilmoituksen jo aiemmin maaliskuussa. Jos korjaat veroilmoitusta, määräpäivä on 2.4.2019.

Tarvitsetko apua asiointiin?