Maataloudenharjoittaja ja metsänomistaja – veroilmoituksen määräpäivät muuttuvat

Verohallinnon tiedote, 22.1.2019

Muistilista maataloudenharjoittajille ja metsänomistajille

Maataloudenharjoittajien veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä muuttuu. Myös metsätalouden veroilmoituksen aikataulu on muuttunut metsänomistajilla, jotka eivät ole arvonlisäverovelvollisia. Sekä maatalouden- että metsätalouden veroilmoituksen voi nyt antaa OmaVero-palvelussa.

Palauta maatalouden veroilmoitus (lomake 2) viimeistään 2.4.2019

Maataloudenharjoittajien veroilmoituksen (lomake 2) palautuspäivä on muuttunut myöhäisemmäksi. Palauta veroilmoitus vuodelta 2018 viimeistään 2.4.2019.

Maatalousyhtymät ilmoittavat tiedot uudella lomakkeella 2Y (Maatalouden veroilmoitus - maatalousyhtymä). Tiedot voi antaa myös OmaVerossa. Maatalousyhtymien veroilmoituksen palautuspäivä on 28.2.2019.

Palauta metsätalouden veroilmoitus (lomake 2C) viimeistään 28.2.2019

Jos harjoitat pelkkää metsätaloutta, palauta veroilmoitus (lomake 2C) vuodelta 2018 viimeistään 28.2. Palauta metsätalouden veroilmoitus helmikuun loppuun mennessä myös silloin, jos et ole arvonlisäverovelvollinen. Jos harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset viimeistään 2.4.

Tee veroilmoitus OmaVerossa jo nyt

Voit antaa OmaVero-palvelussa arvonlisäveroilmoituksen lisäksi myös maatalouden ja metsätalouden veroilmoitukset jo nyt. Voit antaa ilmoituksen myös verkkolomakkeella lomake.fi:ssä, tiedostona Ilmoitin.fi-palvelun kautta tai paperilomakkeella.

Jos asianhoitaja tai joku muu hoitaa veroasioita puolestasi, huomaa, että valtuuttamiseen on tullut muutoksia. Valtuutetun täytyy ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuus tai uusi Katso-valtuus, jos ilmoituksen antaa OmaVerossa.

Varaa aikaa postin kululle, jos ilmoitat paperilla

Jos annat veroilmoituksen paperilla, huomaa, että tänä vuonna veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä. Veroilmoituksen mukana ei lähetetä enää painettua täyttöopasta tai palautuskuorta. Täyttöoppaat löytyvät vero.fi:stä. Palautuskuoren saat tarvittaessa verotoimistosta tai soittamalla asiakaspalveluun. Tarvittavat liitelomakkeet saat osoitteesta vero.fi//lomakkeet

Muista antaa myös arvonlisäveroilmoitus viimeistään 28.2.2019

Jos olet arvonlisäverovelvollinen, anna arvonlisäveroilmoitus ja maksa arvonlisävero viimeistään 28.2.2019. Metsätaloudenharjoittajien, joilla ei ole verovuodelta ilmoitettavaa (esim. puun myyntejä tai vähennettäviä arvonlisäveroja), ei tarvitse antaa ilmoitusta.

Hae energiaveron palautusta viimeistään 28.2.2019

Maataloudenharjoittajat saavat energiaveron palautushakemuksen tammikuussa veroilmoituslomakkeen 2 tai 2Y kanssa. Hae verovuoden 2018 energiaveron palautusta viimeistään 28.2.2019. Energiaveron palautusta ei voi hakea vielä OmaVerossa, mutta voit täyttää hakemuksen verkkolomakkeena lomake.fi:ssä.

Tarkista ja korjaa esitäytetty veroilmoitus

Saat esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloistasi maaliskuussa. Esitäytetyn veroilmoituksen aikataulu riippuu siitä, harjoitatko pelkkää metsätaloutta vai oletko myös maataloudenharjoittaja tai liikkeen- tai ammatinharjoittaja. Löydät tarkat palautuspäivämäärät esitäytetyltä veroilmoitukseltasi.

Korjaa tarvittaessa kiinteistötietoja 25.4.2019

Myös kiinteistötietojen ilmoittamisen aikataulu on muuttunut. Saat kiinteistöverotuspäätöksen maalis-huhtikuussa 2019. Tarkista tiedot ja tee korjaukset viimeistään 25.4.2019. Kiinteistötietoja ei voi vielä korjata OmaVerossa, mutta voit ilmoittaa puuttuvat tai muuttuneet tiedot Kiinteistötiedot verkossa-palvelussa.

Tarvitsetko apua asiointiin?