Maataloudenharjoittaja ja elinkeinoharjoittaja - hoida veroilmoitukset nyt

Verohallinnon tiedote, 1.4.2019

Veroilmoitusten määräpäivät ovat muuttuneet viime vuodesta - tarkista oma määräpäiväsi OmaVerosta ja kotiin postitetusta veroilmoituksesta.

Maataloudenharjoittaja - anna maatalouden veroilmoitus ja täydennä henkilökohtaista veroilmoitusta

Voit hoitaa nyt ensimmäistä kertaa molemmat veroilmoitukset OmaVerossa. Kun ilmoitat OmaVerossa, saat heti kuittauksen ilmoituksesi vastaanottamisesta.

Anna maataloudenharjoittajan veroilmoitus (lomake 2) viimeistään 2.4.2019. Jos harjoitat maataloutta tai elinkeinotoimintaa, voit antaa kaikki tuloveroilmoitukset (maatalous, metsätalous ja elinkeinotoiminta) viimeistään 2.4.

Tarkista ja täydennä myös henkilökohtainen esitäytetty veroilmoitus  viimeistään 2.4. Saat lopullisen verotuspäätöksen myöhemmin. Tarkista, että sillä on huomioitu ilmoittamasi maa- ja metsätalouden tiedot.

Elinkeinoharjoittaja - anna elinkeinotoiminnan veroilmoitus ja täydennä henkilökohtaista veroilmoitusta

Voit hoitaa nyt ensimmäistä kertaa molemmat veroilmoitukset OmaVerossa. Kun ilmoitat OmaVerossa, saat heti kuittauksen ilmoituksesi vastaanottamisesta.

Anna elinkeinotoiminnan veroilmoitus (lomake 5) viimeistään 2.4.2019.

Tarkista ja täydennä myös henkilökohtainen esitäytetty veroilmoitus  samaan päivään mennessä. Saat lopullisen verotuspäätöksen myöhemmin, johon on huomioitu muun muassa elinkeinotoiminnan tulos.

Jos ilmoitat paperilla, huomioi nämä asiat

Palauta lomakkeet oikeaan osoitteeseen ajoissa. Palautusosoite on lomakkeen etusivulla. Voit jättää lomakkeet myös verotoimistoon. Varaa riittävästi aikaa postin kulkuun, sillä veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä! Veroilmoituksen myöhästymisestä  voi seurata myöhästymismaksu.

Valtaosa  esitäytetyistä henkilökohtaisista veroilmoituksista postitetaan huhtikuussa

Palkan- ja eläkkeensaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen vasta huhtikuussa. Myös pelkästään metsätaloutta harjoittava saa veroilmoituksen samassa ryhmässä.

Tarkista esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa joko OmaVerossa tai veroilmoitukseen merkityillä paperilomakkeilla. Jos korjaat veroilmoitusta, määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Päivän näet omasta esitäytetystä veroilmoituksestasi ja OmaVerosta.

Tarvitsetko apua asiointiin?

Maataloudenharjoittaja:

Löydät ohjeita veroilmoituksen tekemiseen vero.fi:stä (vero.fi/maatalous)

Tutustu myös OmaVero-ohjeisiin

Katso verkkoseminaari: Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo YouTubesta. Verkkoseminaarissa neuvotaan myös, miten ilmoitat tiedot OmaVerossa.

Voit kysyä meiltä neuvoa myös chatissa tunnistautuneena OmaVerossa. Löydät chat-ikkunan sivun oikeasta alalaidasta.

Elinkeinoharjoittaja:

Löydät ohjeita veroilmoituksen tekemiseen vero.fi:stä (vero.fi/veroilmoitus/5)

Tutustu myös OmaVero-ohjeisiin

Katso verkkoseminaari: Elinkeinoharjoittajan veroinfo YouTubesta. Verkkoseminaarissa neuvotaan myös, miten ilmoitat tiedot OmaVerossa.

Voit kysyä meiltä neuvoa myös chatissa tunnistautuneena OmaVerossa. Löydät chat-ikkunan sivun oikeasta alalaidasta.

Esitäytetty henkilökohtainen veroilmoitus:

Löydät ohjeita vero.fi:stä (vero.fi/veroilmoitus)

Voit kysyä neuvoja chatissa vero.fi:ssä tai tunnistautuneena OmaVerossa. Löydät chat-ikkunan sivun oikeasta alalaidasta.