Yhteisö – täydennä ennakkoveroja maksamalla lisäennakkoa kuukauden sisällä verovuoden päättymisestä

Verohallinnon tiedote, 17.1.2018

Yhteisöt ja yhteisetuudet voivat täydentää ennakkoperintäänsä korottomasti maksamalla lisäennakkoa kuukauden sisällä verovuoden päättymisestä. Ennakon täydennysmaksu korvattiin marraskuusta 2017 lähtien lisäennakolla, eli verovuoden päättymisen jälkeen määrättävällä ennakolla.

Jos yhteisön tai yhteisetuuden tilikausi on päättynyt 31.12.2017, lisäennakkoa voi maksaa korottomasti tammikuun 2018 loppuun saakka. Jos tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta, verovuosi määräytyy tilikauden päättymisajankohdan mukaan. Jos tilikausi päättyy esimerkiksi 30.4.2018, lisäennakkoa voi maksaa korottomasti toukokuun 2018 loppuun saakka. Jos kalenterivuoden aikana päättyy useita tilikausia, verovuosi määräytyy viimeisen kalenterivuoden aikana päättyvän tilikauden päättymisajankohdan mukaan. 

Yhteisön ja yhteisetuuden on tehtävä lisäennakkoa koskeva hakemus sähköisesti. Hakemuksen voi tehdä esimerkiksi OmaVerossa. Kun lisäennakkoa haetaan OmaVerossa, saa ennakkoa koskevan päätöksen ja maksutiedot yleensä välittömästi. Myös eräpäivän voi valita itse – se voi olla kuluva päivä tai enintään kolmen viikon päässä oleva päivä, kuitenkin aina pankkipäivä.

Jos lisäennakon eräpäivä on kuitenkin verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäinen päivä tai tämän jälkeen, ennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Korkoa kertyy verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäisestä päivästä ennakon eräpäivään asti. Lisäennakolle lasketaan korkoa aina ennakon eräpäivään asti, vaikka ennakko maksettaisiin ennen eräpäivää.

Lue lisäennakon maksamisesta lisää täältä: