Vielä ehdit tehdä täydennykset veroilmoitukseen - viimeiset palautuspäivät ovat 8.5. ja 15.5.

Verohallinnon tiedote, 7.5.2018

Oletko ja tarkistanut veroilmoituksesi tiedot ja tehnyt tarvittavat täydennykset? Yli 3,5 miljoonan tiedot ovat jo valmiiksi oikein, eikä heidän tarvitse tehdä korjauksia. Jos täydennettävää on, tee muutokset verkossa. Viimeiset palautuspäivät ovat 8.5. ja 15.5.

Voit saada verotuksessa erilaisia vähennyksiä, jotka pienentävät veron määrää. Osan vähennyksistä Verohallinto tekee automaattisesti puolestasi. Osa vähennyksistä on itse ilmoitettava Verohallintoon. Voit täydentää jo lähettämääsi veroilmoitusta osoitteessa vero.fi/veroilmoitus viimeiseen palautuspäivään kello 24:00 asti. Palvelu ohjaa täydentämään tiedot oikein.


Jos olet ilmoittanut matkakuluja ja kotitalousvähennyksen tietoja jo vuoden 2017 verokortille, näkyvät ne automaattisesti veroilmoituksellasi. Tietoja ei tarvitse ilmoittaa uudelleen. Tarkista kuitenkin, että ilmoittamasi tiedot ovat oikein ja ilmoita mahdolliset loput kulut osoitteessa vero.fi/veroilmoitus

Hyödynnä ainakin seuraavat vähennykset:

Matkakuluvähennys
Voit vähentää verotuksessa asunnon ja työpaikan väliset matkakulut. Jos kulut vuodessa ylittävät omavastuuosuuden 750 euroa, hae matkakuluista vähennystä. Jos kulut jäävät tuon summan alle, ei kuluja kannata ilmoittaa. Omavastuun jälkeen matkakuluja saa vähentää enintään 7 000 euroa eli maksimivähennyksen saat, jos matkakuluja on yhteensä vähintään 7 750 euroa. Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut vähennetään halvimman käytettävissä olevan kulkuneuvon käyttökustannusten mukaan, vaikka olisit käyttänyt omaa autoasi. Ilmoita matkakulut aina kokonaan, eli älä vähennä omavastuuosuutta itse.


Kotitalousvähennys
Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä tai hoiva- ja hoitotyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.


Katso tästä luettelo töistä, joiden kotitalousvähennyksistä yleisimmin kysytään.

Tulonhankkimisvähennys
Tulonhankkimiskuluina tarkoitetaan kuluja, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus. Tulonhankkimiskulut vähennetään palkkatuloista ja ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää. Vähennyksen omavastuu on 750 euroa. Jos sinulla on palkkatuloa, saat automaattisesti 750 euron vähennyksen. Jos tulonhankkimiskulut ylittävät 750 euroa, ilmoita kulut veroilmoituksellasi vähentämättä omavastuuosuutta.


Lue lisää tulonhankkimiskulujen ilmoittamisesta veroilmoituksella.

Vähennykset vuokratulosta
Asunnon vuokratulot ovat veronalaista tuloa. Tämä koskee myös lyhytaikaista vuokraustoimintaa, esimerkiksi asunnon vuokraamista Airbnb:n tai muun alustan kautta. Tuloista voit vähentää vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Vuokratulot eivät siirry valmiiksi veroilmoitukselle verokortilta tai ennakkoverojen perusteella. 


Lue lisää vuokratulojen vähennyksistä.

Kysy neuvoa 

Apua veroilmoituksen täydentämiseen saat chatista osoitteessa vero.fi/veroilmoitus. Chat palvelee arkisin 15.5. asti kello 9-22.