Veroilmoitukset tulevat – tee muutokset verkossa jo nyt!

Verohallinnon tiedote, 27.3.2018

Huhtikuun aikana saat kotiin esitäytetyn veroilmoituksen. Tarkista tiedot ja tee tarvittavat muutokset verkossa. Jos tiedoissa ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse palauttaa veroilmoitusta lainkaan.

Voit korjata veroilmoituksen tietoja jo nyt Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 8.5. tai 15.5. Katso oma palautuspäiväsi veroilmoituksen etusivulta.

Verkkopalvelussa on helppo toimia oikein

Täydennä veroilmoitus osoitteessa vero.fi/veroilmoitus. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Palvelu ohjaa sinua muutosten tekemisessä. Viime vuonna lähes 60 prosenttia veroilmoitukseen tehdyistä muutoksista tehtiin verkossa.

Kun teet veroilmoituksen verkossa, sinun ei tarvitse palauttaa paperista veroilmoitusta tai liitelomakkeita lainkaan. Verkossa voit täydentää ja korjata tietoja uudestaan aina viimeiseen palauttamispäivään asti. Onnistuneesta lähettämisestä saat kuittauksen. Voit myös tulostaa lähettämäsi tiedot itsellesi.

Tarkista etenkin matkakulut, kotitalousvähennys ja vuokratulot

Veroilmoituksia täydennetään eniten matkakulujen, kotitalousvähennyksen ja vuokratulojen osalta. Paperilla palautetuissa veroilmoituksissa tavallisin virhe on lisätä matkakuluihin vain kulkuväline ja jättää eurot laskematta. Verkkopalvelu ohjaa ilmoittamaan tiedot oikeassa muodossa.

Jos lähetät veroilmoituksen paperisena, älä laita mukaan kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja. Verohallinto pyytää niitä tarvittaessa. Muista kuitenkin täyttää erilliset liitelomakkeet esimerkiksi vuokratuloista tai kotitalousvähennyksestä.

Neuvontaa chatissa myös iltaisin

Veroilmoituksen täydentämiseen saat apua arkisin klo 9–16.15 chatissa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus. Veroilmoitusten palautuspäivien aikaan 2.-15.5. palvelu on auki arkisin aina klo 22 asti.

Maksa jäännösverot e-laskulla

Jos korjaat veroilmoituksesi tietoja, saat uuden verotuspäätöksen ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet postitse lokakuun loppuun mennessä. Alkuperäinen verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet ovat lopullisia, jos sinulla ei ole veroilmoituksessa korjattavaa.

Jäännösveron eli tutummin mätkyjen maksupäivät ovat 3.12.2018 ja 1.2.2019. Maksa jäännösvero e-laskulla tai suoramaksulla vaivattomasti, niin veron eräpäivä ei unohdu. E-laskutilauksen voit tehdä verkkopankissasi vaikka heti. Veronpalautukset tulevat tilille joulukuun alussa.

Apua veroilmoituksen tekemiseen

  • Vero.fi:hin on koottu paljon veroilmoituksiin liittyvää asiaa.
  • Vastauspankki ja chat auttavat sinua veroasioissa. Chatista saat 2.-15.5. välisenä aikana apua aina kello 22 asti.
  • Demolla (vero.fi/veroilmoitus) voit kokeilla palvelun käyttöä etukäteen.
  • Puhelimitse saat apua arkisin klo 9–16.15 numerosta 029 497 002.

Osallistu verkkoseminaareihin