Verkkoasiointi jatkaa kasvuaan – ensi vuonna veroilmoitus siirtyy OmaVeroon

Verohallinnon tiedote, 26.6.2018

Esitäytettyä veroilmoitusta täydensi tänä vuonna 1,45 miljoonaa suomalaista. Yli 60 prosenttia täydennyksistä tehtiin verkossa. Lähes neljälle miljoonalle veroilmoituksen saajalle riitti pelkkä tietojen tarkistaminen, eikä heidän tarvinnut tehdä muutoksia lainkaan.

Verkossa palautettujen veroilmoitusten määrä on kasvanut huimasti viimeisen 10 vuoden aikana. Vuonna 2007 noin 145 000 ilmoittajaa teki täydennykset verkossa. Tänä vuonna vastaava luku oli jo lähes 900 000. Aktiivisimpia verkkoilmoittajia ovat 25–40 -vuotiaat, joista jo yli 80 % tekee täydennykset verkossa.

Veroilmoitusta täydennetään ensi vuonna OmaVerossa

Suurin osa henkilöasiakkaiden veroasioista siirtyy Verohallinnon OmaVero-palveluun tämän vuoden lopulla. Palvelussa voi jatkossa hoitaa veroasioita ympäri vuoden. Esimerkiksi kotitalousvähennyksen tiedot voi viedä OmaVeroon heti laskun maksamisen jälkeen.

Keväällä 2019 myös veroilmoituksen täydennykset tehdään OmaVerossa. Veroilmoituksen täydentäminen paperilla on jatkossakin mahdollista, mutta se tapahtuu eri tavalla kuin aiemmin. Täydennyksiä ei enää tehdä suoraan esitäytettyyn veroilmoitukseen, vaan erillisillä paperilomakkeilla. Täydennysten pitää olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoituksessa ilmoitettuna päivänä toukokuussa, eli myös postin kulkuun on varattava riittävästi aikaa.  

Paperipostista luovutaan vähitellen

Verohallinnolta tulevasta paperipostista pystyy luopumaan vähitellen kokonaan, kun ottaa käyttöön Suomi.fi:n Viestit-palvelun (suomi.fi/viestit). Sen jälkeen saa sähköpostiinsa ilmoituksen heti, kun OmaVerossa on uutta tietoa omista veroasioista. Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa (suomi.fi/valtuudet) taas voi halutessaan valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan veroasiat puolestaan OmaVerossa.