Valmistaudu tulorekisteriin: hae varmenne teknisen rajapinnan käyttöä varten

Verohallinnon tiedote, 22.11.2018

Palkat ja työnantajasuoritukset ilmoitetaan 1.1.2019 lähtien tulorekisteriin. Jos tulorekisterissä asioidaan teknistä rajapintaa pitkin, tarvitaan varmenne. Varmenteen avulla tunnistetaan organisaatio, joka ilmoittaa tulotietoja tai käyttää tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja. Varmenteen avulla varmistetaan tietojen muuttumattomuus.

Hakemuksen teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi voi tehdä 14.12.2018 saakka arkisin klo 9-15 tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, jonne kirjaudutaan tulorekisteri.fi-sivun ylälaidasta.

Kaikki eivät tarvitse varmennetta

Kaikkien tulorekisterin käyttäjien ei välttämättä tarvitse hakea varmennetta. Varmenne on haettava vain siinä tapauksessa, jos yrityksellä on käytössään palkkahallintojärjestelmä, josta on rakennettu sähköinen yhteys eli tekninen rajapinta tulorekisteriin.

Yrityksen on ensin selvitettävä palkkahallintojärjestelmän toimittajalta, miten ilmoittaminen tulorekisteriin on järjestelmästä hoidettu. Tämän jälkeen tarvittaessa haetaan varmennetta. Ohjeet saat palkkahallintojärjestelmän toimittajalta.

Lue lisää varmenteesta (tulorekisteri.fi)