Osalle yhteisöasiakkaista muodostunut aiheettomia myöhästymismaksuja

Verohallinnon tiedote, 30.10.2018

Osalle yhteisöasiakkaista, jotka ovat täydentäneet vuoden 2018 verotustaan, on muodostunut aiheettomia 100 euron myöhästymismaksuja. Yhteisö on saanut uuden verotuspäätöksen, johon on merkitty myöhästymismaksu.

Myöhästymismaksu on muodostunut aiheettomasti esimerkiksi silloin, kun yhteisö on palauttanut veroilmoitukseensa liittyvän yksittäisen asiakirjan, esimerkiksi tilinpäätöksen.

Verohallinto poistaa aiheettomasti määräytyneet myöhästymismaksut, joten asian vuoksi ei tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon. Yhteisö saa tällöin uuden päätöksen, josta myöhästymismaksu on poistettu.

Huomaa, että myöhästymismaksu voi kuitenkin olla määrätty myös aiheellisesti. Se määrätään silloin, jos yhteisö antaa veroilmoituksen määräpäivän jälkeen, mutta ennen verotuksen päättymistä. Myöhästymismaksu määrätään myös silloin, kun yhteisö täydentää tai korjaa veroilmoitustaan oma-aloitteisesti määräpäivän jälkeen, mutta ennen verotuksen päättymistä. Tällöin myöhästymismaksu määrätään kuitenkin yleensä vain, jos veroilmoituksen muutokset lisäävät verotettavan tulon määrää.

Lue lisää myöhästymismaksun määräämisestä täältä: