Menossa kesätöihin? Muista verokortti

Verohallinnon tiedote, 17.5.2018

Tarvitset verokortin lyhyttäkin kesätyötä tai palkallista harjoittelua varten. Vältät 60 %:n ennakonpidätyksen toimittamalla työnantajallesi verokortin ajoissa ennen ensimmäistä palkanmaksua.

Touko-kesäkuussa moni toisen ja kolmannen asteen opiskelija suuntaa kesätöihin. Verohallinto muistuttaa tarvittaessa tekemään uuden verokortin netissä.

Verokortin voi tulostaa itse

Verohallinto on lähettänyt kaikille yli 15-vuotiaille alkuvuodesta verokortin. Kesätöihin menijät voivat käyttää sitä. Jos saamasi verokortti ei ole enää tallella tai sen tuloraja ei ole riittävä, tarvitset uuden verokortin. Vastaa linkin takana oleviin kysymyksiin valitsemalla vaihtoehto, joka vastaa tilannettasi. Saat lopuksi toimintaohjeet verokorttisi suhteen.

Helpoimmin uuden verokortin voi tehdä ja tulostaa itse osoitteesta vero.fi/verokortti. Tulostamalla verokortti on heti käytössä. Verokortin teon avuksi olemme myös tehneet ohjevideon nuorille verokortin teosta Verokortti verkossa -palvelussa. Jos verokortin teko ei onnistu ohjeista huolimatta, saat apua chattailemalla kanssamme arkisin klo 9−16.15 osoitteessa vero.fi/verokortti.

Verokortti verkossa -palvelussa voit asioida vuorokaudenajasta riippumatta. Verokortin tilaaminen vaatii henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Verokampukselta lisäapua verotukseen

Verokampus.fi on nuorten verotuksen tietopankki. Verokampus on perustettu, jotta nuoret voisivat ottaa veroasiansa alusta alkaen haltuun. Verotus ei aina ole kovin yksinkertaista, ja se saattaa aiheuttaa hämmennystä. Verokampuksella käsitellään nuoria koskevia veroasioita mielenkiintoisesti ja käytännönläheisesti.