Maksa myöhässä oleva jäännösvero yhteenvedossa annetun maksukehotuksen tietojen mukaan

Verohallinnon tiedote, 31.12.2018

Jos jätit 3.12.2018 erääntyneet jäännösverot eli mätkyt maksamatta, saat niistä maksukehotuksen yhteenvedossa. Yhteenveto verojen maksutilanteesta näkyy OmaVerossa (vero.fi/omavero) 1.1.2019 ja postitse se saapuu muutamaa päivää myöhemmin.

Jos olet ottanut käyttöösi sähköisen viranomaisasioinnin osoitteessa suomi.fi/viestit, saat yhteenvedon ainoastaan OmaVeroon. Voit kirjautua OmaVeroon verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Maksa myöhässä olevalle jäännösverolle viivästyskorkoa maksupäivään asti

Maksa jäännösvero yhteenvedon maksukehotuksessa annetuilla maksutiedoilla ja siinä ilmoitettuun eräpäivään 22.1.2019 mennessä. Yhteenvedon maksukehotuksessa näkyvä viivästyskorko on laskettu valmiiksi eräpäivään asti. Jos maksat ennen yhteenvedossa ilmoitettua eräpäivää, voit laskea oikean viivästyskoron määrän OmaVerossa tai korkolaskurilla (vero.fi/korkolaskuri). Voit myös maksaa jäännösveron verkkomaksuna OmaVeron kautta, jolloin viivästyskoron määrä on lisätty suoraan maksettavaan määrään.

Voit saada verovelkatilanteestasi riippuen 1-3 maksukehotusta yhteenvedossa ennen jäännösveron lähettämistä ulosottoon. Saat yhteenvedossa aina ilmoituksen, ennen kuin maksamattomat verosi lähetetään ulosottoon. Jos sinulla on maksuvaikeuksia, voit myös hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.

Katso ohje:

Huomaathan, että jos olet maksanut jäännösveron juuri ennen yhteenvedon muodostumista kuun lopussa, tieto ei ole ehtinyt vielä päivittyä Verohallintoon. Jos olet jo ehtinyt maksamaan veron, yhteenvedossa saamasi maksukehotus on aiheeton.

Lisätietoa: