Liikkeen- ja ammatinharjoittaja, tee veroilmoitukset verkossa

Verohallinnon tiedote, 8.3.2018

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus, esitäytetty veroilmoitus sekä kiinteistöveroilmoitus on helpoin tehdä verkossa. Palautuspäivät löydät kotiin lähetetyistä lomakkeista.

Palautuspäiväsi voi olla joko 3.4.2018, 8.5.2018 tai 15.5.2018. Yrittäjä ja hänen puolisonsa palauttavat veroilmoituksensa samaan aikaan. 

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus (lomake 5) on aina palautettava

Tarkista elinkeinotoiminnan veroilmoituksen esitäytetyt tiedot ja tee tarvittavat korjaukset verkossa. Huomaathan, että elinkeinotoiminnan veroilmoitus on palautettava Verohallintoon aina. Myös silloin, kun toimintaa ei ole ollut. Jos haluat antaa elinkeinotoiminnan veroilmoituksen tiedot paperilla, ilmoita ne veroilmoituslomakkeella 5.

Esitäytetyllä veroilmoituksella ilmoitat henkilökohtaiset tulosi ja vähennyksesi

Esitäytetyt veroilmoitukset saapuvat liikkeen- ja ammatinharjoittajille sekä heidän puolisoilleen maaliskuun puoliväliin mennessä. Sinun ei tarvitse palauttaa esitäytettyä veroilmoitusta, jos et tee siihen muutoksia.

Tarkista veroilmoitus ja tee tarvittavat täydennykset verkossa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus. Veroilmoitus verkossa -palvelu ohjaa sinua täyttämään kaikki tarpeelliset tiedot. Voit tehdä korjaukset myös ruotsin- ja englanninkielisissä palveluissa. Kun palautat veroilmoituksen verkossa, voit tehdä siihen täydennyksiä lähettämisen jälkeenkin aina viimeiseen palautuspäivään asti.

Tukea veroilmoituksen tekemiseen saat chat-palvelustamme arkisin klo 9-16.15.

Tarkista myös kiinteistöverotuksen tiedot

Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on liikkeen- ja ammatinharjoittajille 15.5. Saat maaliskuun aikana kiinteistöverotuspäätöksen ilmoitus- ja selvitysosineen. Verotuspäätöksen perusteena olevia tietoja voit selata, korjata ja täydentää kätevimmin Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa.

Vuoden 2018 kiinteistöveron eräpäivät ovat 3.9.2018 ja 15.10.2018.

Katso videot

Video: Näin ilmoitat kiinteistötietoja verkossa

Videosarja: Näin teet elinkeinotoiminnan veroilmoituksen