Kaikki yritysmuodot voivat käyttää Katso-valtuuksia vuoden 2019 loppuun

Verohallinnon tiedote, 23.8.2018

Verohallinto ottaa marraskuun 2018 alussa käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa. Valtuuksia voivat käyttää jatkossa sekä henkilöasiakkaat että yritysasiakkaat.

Kaksi erilaista veroasioinnin valtuutta

Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa henkilö tai yritys voi antaa veroasioiden hoitamiseen kahdenlaisia valtuutuksia: veroasioiden hoito ja veroilmoittaminen.

Verohallinto suosittelee Suomi.fi-valtuuksien käyttöönottoa vuoden 2018 aikana. Kaikki yritysmuodot voivat asioida myös Katso-valtuuksilla Verohallinnon palveluissa vuoden 2019 loppuun. OmaVero-palvelua varten liikkeen- tai ammatinharjoittajien on kuitenkin myönnettävä asianhoitajilleen uusi Katso-rooli Henkilön ja yrittäjän OmaVero. Sama koskee myös maa- tai metsätalouden harjoittajia.

Lue lisää Suomi.fi-valtuuksista:

Verohallinto järjestää 4.9. klo 13.00­–15.30 verkkoseminaarin, jossa kerrotaan Suomi.fi-valtuuksista. Verkkoseminaariin voi ilmoittautua etukäteen vero.fi:ssä. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.mediaserver.fi/live/vero.

Tulorekisteriä varten omat valtuudet

Kaikki työnantajat ilmoittavat 1.1.2019 alkaen maksamansa palkat tulorekisteriin. Myös palkkatietojen ilmoittamista varten tarvitaan omat Suomi.fi-valtuudet. Valtuudet-palvelussa voi hakea tai pyytää yhdellä kirjautumisella useita valtuuksia.

Yksityishenkilöt voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön halutessaan

Yksityishenkilöt voivat halutessaan valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen hoitamaan veroasioita puolestaan Valtuudet-palvelussa. Alaikäisen lapsen veroasioita voi hoitaa OmaVerossa automaattisesti marraskuusta 2018 lähtien. Valtuudet-palvelu tarkistaa väestötietojärjestelmästä, onko palveluun
kirjautuneella henkilöllä huoltajan oikeus asioida alaikäisen lapsen puolesta.